Ajaxi pressiteate kohaselt andis Kameruni jalgpallur mullu 30. oktoobril võistlusvälise dopinguproovi, kust leiti keelatud ainet nimega furosemiid. 12 kuu pikkune keeld hakkas kehtima 5. veebruarist.

Klubi väitis, et keelatud aine sattus väravavahi organismi hooletuse tõttu. 30. oktoobri hommikul tundis Onana end kehvasti. Ta tahtis võtta rohtu, et enesetunnet parandada, kuid ajas ravimid segamini ning võttis hoopis tema abikaasale välja kirjutatud Lasimaci, vahendas Ajax.

Ka UEFA distsiplinaarkomisjon leidis, et Onana ei kavatsenud tahtlikult spordipettusega tegeleda. Samas leidis komisjon, et sportlane peab alati tegema kindlaks, et ükski keelatud aine tema kehasse ei satuks.

Ajax ja Onana on otsustanud UEFA otsuse Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži (CAS) edasi kaevata.

"Me distantseerime end dopingust ning toetame loomulikult puhast sporti," sõnas klubi direktor, legendaarne väravavaht Edwin van der Sar. "See on nii klubi kui Andre jaoks kohutav tagasilöök. Lootsime aga tingimisi karistust või 12-st kuust hoopis lühemat keeldu, sest väidetavalt ei soovinud Onana sellega enda sooritusvõimet parandada."

Barcelona noorteakadeemias jalgpallihariduse saanud Onana liitus Ajaxi esindusmeeskonnaga 2016. aastal. Sellest ajast saadik on ta olnud Ajaxi kindel esiväravavaht. Ta on aidanud klubi korra Hollandi meistriks ja kohaliku karikasarja võitjaks.