Eesti rannajalgpallikoondis valmistub oma debüüdiks rahvusvahelisel areenil, 22.-26. augustini toimuvaks FIFA MM-kvalifikatsiooniturniiriks Prantsusmaal.

MM-valikturniir on Euroopa rannajalgpalli aasta tippsündmus, kus 20 parima Euroopa riigi seast selguvad viis MM-finaalturniirile pääsejat. Eesti koondise esimene kohtumine toimub 22. augustil, vastane loositakse 18. augustil.

Lisaks Eesti tipprannajalgpallile saab Haabneemes jälgida ka laupäeval Pirita rannas toimuva Eesti Rannajalgpalli Liiga viimase etapi A-liiga alagruppide loosimist.

Laupäeval (18.08) selgubki Pirita rannas Eesti Meister 2007 rannajalgpallis. Meistri kandidaatideks on jäänud veel vaid kaks meeskonda, Energy FM/JK Kalju ja Betoon.

Mõlemal meeskonnal on viiest toimunud etapist kaks võitu, kuid tänu eelmisel etapil saavutatud teisele kohale, juhib JK Kalju meeskond 35. punktiga. Juhul, kui meeskond Betoon saavutab viimasel etapil teise koha ja Kalju meeskond jääb jagama 5-8.kohta, on meeskondadel täpselt võrdselt punkte ja juhendi järgi läheb vaatamisele etappidel saavutatud parimad kohad, mis samuti on võrdsed.

Sel juhul selgitatakse Eesti Meister välja vahetus võistluses, kus peetakse uus mäng kahe liidri vahel ja võitja kroonitakse Meistriks.

Eesti Meistrit selgitatakse sellel hooajal juba neljandat aastat, kuid esmakordselt tehakse seda koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga, mis muudab sellel tiitli veelgi väärtuslikumaks.