Louis van Gaali juhendatav meeskond, kes oma esimese tiitli saavutas 1981. aastal, hoiab neli vooru enne Hollandi jalgppallimeistrivõistluste lõppu Enschede Twente ees 11-punktilist edu, kirjutab sport.err.ee

Twente, kelle peatreeneriks on endine Inglismaa koondise loots Steve McClaren asub laupäeval võõrsil vastamisi Rotterdami Feyenoordiga.

"Tiitel oleks minu mängijatele fantastiline," ütles Van Gaal ajakirjanikele. "Peagi saavad nad öelda: "Olen Hollandi meister"."

AZ oli ülimalt lähedal meistritiitlile ka kaks aastat tagasi, kui nad juhtisid tabelit enne viimast vooru väravate vahe abil, kuid kaotasid siis tabeli lõpuosa  meeskonnale Rotterdami Excelsiorile 2:3.

Eelmine hooaeg möödus hoopis kurvalt - van Gaali mehed jäid 11. positsioonile ja kuulus peatreener soovis lahkuda. Mängijad aga võtsid kehvade tulemuste eest vastutuse endi õlule ja palusid hollandlasel jääda.

Eesti koondislane Ragnar Klavan liitus AZ-iga hooaja keskel teisest Hollandi klubist Almelo Heraclesest ja on valdavalt kuulunud algkoosseisu.