Eesti pidas oma esimese mängu Portugaliga 1993. aastal Kadrioru staadionil ja ka siis oli portugallaste juhendaja just Carlos Queiroz.

Kuigi Eesti kaotas toona MM-valiksarja kohtumise 0:2, jäi Queirozele täna oma lahkumismatši pidava Mart Poomi suurepärane mäng meelde. "Eriti hästi on mul meeles tegelikult samal aastal Lissabonis toimunud kohtumine, mille võitsime 3:0. Mardil oli toona suuri teeneid, et skoor ei jäänud näiteks 6:0."

Küsimusele, kas Queiroz jääks ka kolmapäeval 2:0 võiduga rahule, vastas peatreener: "Kui mulle sellist tulemust pakutaks, võtaksin selle kohe vastu ja jääksin rahule."

Eesti-Portugal mäng algab täna õhtul Lillekülas kell 21:30.

Algkoosseisud:

Portugal: Beto (Leixoes), Miguel (Valencia), Ricardo Carvalho (Chelsea), Rolando (Porto), Goncalo Jardim Brandao (Siena), Jose Castro (Deportivo la Coruna), Tiago (Juventus), Luis Boa Morte (West Ham), Eliseu (Malaga), Nani (Manchester United) ja Edinho (AEK Ateena). (Portugali ajakirjanike andmetel)

Eesti: Mart Poom, Enar Jääger, Alo Bärengrub, Raio Piiroja, Ragnar Klavan, Tarmo Kink, Martin Vunk, Aleksandr Dmitrijev, Ats Purje, Konstantin Vassiljev ja Sergei Zenjov üksiku ründajana.

Eesti-Portugal mängude ajalugu:

1993 Tallinnas: Eesti - Portugal 0:2
1993 Lissabonis: Portugal - Eesti 3:0
2000 Tallinnas: Eesti - Portugal 1:3
2001 Lissabonis: Portugal - Eesti 5:0
2004 Leirias: Portugal - Eesti 4:0
2005 Tallinnas: Eesti - Portugal 0:1