Põhja Politseiprefektuuri vanemkomissar Einar Lillo sõnul ootab politsei fännide ja kõigi teiste inimeste poolt mõistlikku käitumist. “Nagu igal rahvusvahelisel jalgpallikohtumisel, on politsei ka eelolevate mängude ajal väljas täiendavate jõududega, et inimeste turvalisus linnas oleks tagatud,” ütles vanemkomissar.

Mõlemad mängud lõppevad hilisel kellaajal ja staadioni juurest lahkumine ühistranspordiga on raskendatud. “Soovitame inimestel varakult välja mõelda, kuidas kõige paremini staadionile ja pärast koju saab,” lausus Lillo.

Jalgpallistaadioni vahetus läheduses on muudetud ka liikluskorraldust. Parkimisvõimalused staadioni ümbruses on piiratud ning parklasse pääseb vaid erilubadega. Eraldi parkimispileteid kohapeal ei müüda.

Politsei tuletab meelde, et ka jalgpallimängude ajal kehtivad kõik tavapärased avaliku korra eeskirjad, näiteks avalikus kohas alkoholitarvitamise keeld. “Kõigil on õigus nautida head jalgpalli ja mõnusat olemist ilma teiste õigusi riivamata,” lisas Lillo.

Staadionile kiiremini pääsemiseks soovitad korraldajad pileti juba varakult välja otsida ning kaasa võtta võimalikult vähe esemeid. Staadionile pääseb ainult piletil märgitud sektorist.

Mõlemale mängule on oodata ligi 10000 inimest. Rahvusvaheline jalgpalliorganisatsiooni UEFA ning Euroopa Liit näevad sellistele kohtumistele ette täiendavad turvanõuded, mida peavad täitma nii mängu korraldaja kui ka politsei.