FC Kuressaarelt laekus 15. mail avaldus, kus paluti mängudele akrediteerida Pelle Pohlak, kuna Saarte mängudele sõitva koondise mängijad on vigastuste küüsis ning Pelle Pohlak on elanike registri järgselt Saare maakonna elanik, kirjutab Meie Maa.

SSMA juhatus otsustas jalgpallur Pelle Pohlakut mängudele mitte akrediteerida, kuna ta ei vasta mängudel osalejatele kehtestatud kriteeriumidele — on saarel sündinud või siin 12 järjestikust kuud enne mängude avatseremooniat elanud.

“Mõistan, et minu siirad seisukohad ei ole SSMA juhatusele meelepärased, aga rõhutan veel kord, et eetika ei saa olla valikuline. Saaremaad esindab rahvusvahelises Saarte mängude peakomitees Anu Vares, kes pidas kõnealusel juhatuse koosolekul pika ja põhjalikult ettevalmistatud kõne teemal, kui oluline on aus mäng,” rääkis Aivar Pohlak.

Tema sõnul on teada, et just Anu Vares pole sündinud Saaremaal ega olnud ka Saaremaa elanikeregistris veel käesoleva aasta alguses ja see oli ainus põhjus, miks SSMA alustas ise ebaausat mängu ja kehtestas n-ö 15. märtsi elanike registris olemise põhimõtte.