Rahandusministeerium on juba paar kuud valitsusele ette valmistanud kabinetimaterjali Lilleküla staadioni aktsiate müügist FC Florale, kuid Pohlak pole seni suutnud tõestada maksevõimet, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Küsisime temalt kirjalikku tõendit finantsolukorra kohta, aga tänase päeva seisuga 100-protsendilist selgust andvat dokumenti meil ei ole,” teatas rahandusministeeriumi halduspoliitika osakonna riigi osaluspoliitika talituse juhataja Tarmo Porgand.

Eesti riik omab praegu staadionit haldavas AS-is FCF Lilleküla Jalgpallistaadion 63-protsentilist osalust, mis saadi 2004. aastal, kui valitsus toetas vutikompleksi lõpuniehitamist 70,5 miljoni krooniga.

FC Flora saaks vastavalt lepingule riigilt aktsiad tagasi osta müügisumma ehk 70,5 miljoni krooni eest. Lisaks on lepingus fikseeritud, et müügisummale lisandub aastas neljaprotsendiline intress.

Juhul, kui Pohlaku pakkumine ei ärata valitsuses piisavalt usaldust, on võimalik, et riik võib staadioni osaluse müüa hoopis kellelegi teisele.