Lisaks Eestile olid esmaspäeval ja teisipäeval toimunud kokkusaamisele kutsutud ka Läti, Leedu, Sloveenia ja Luksemburgi alaliitude esindajad, teatab FC Flora jalgpalliliidu kodulehekülg.

Ühisteks vestlusteemadeks nimetatud üritusel olid teleõigustest saadava tulu maksimeerimine, jalgpalli sotsiaalfunktsiooni täitmine ja liigajalgpalli arendamine.

“Tegemist on ühelt poolt arendava, aga teiselt poolt ka poliitilise kohtumisega, kus on võimalik näidata alaliidu võimekust jalgpalli arengu sõlmküsimuste analüüsimisel ja kirjeldada neist tulenevaid järeldusi. Rõõm oli tõdeda, et Eesti Jalgpalli Liidu nägemusest olid huvitatud nii kolleegid kui ka UEFA,” ütles EJLi asepresident Aivar Pohlak.

Pohlakul oli Genfis kõnelus ka UEFA presidendi Lennart Johanssoniga, kes on teatanud oma kandideerimisest sellele ametipostile veel üheks ametiajaks. Genfist sõitis Pohlak edasi kohtumisele UEFA Täitevkomitee liikme Michel Platiniga, Johanssoni vastaskandidaadiga jaanuarikuus toimuvatel valimistel. “Sellised kutsed kohtumisele on enne valimisi tavalised,” märkis Pohlak.

Peasekretär Tõnu Sirel lendas Genfist Moskva kaudu Sotši, kus tema ja Eesti Rannajalgpalli Liitu esindav Albert Kerstna osalevad FIFA poolt korraldataval rannajalgpalli arengut puudutaval seminaril.