“Võin kinnitada, et 12. augustil toimub A. Le Coq Arenal Eesti ja viiekordse maailmameistri Brasiilia jalgpallikoondiste ametlik maavõistlusmäng,” ütles Pohlak tänasel pressikonverentsil.

“Samuti saan kinnitada, et lepingujärgselt tuleb Brasiilia siia võimalikus parimas koosseisus.”

Tegelikult pidi selle mängu avalikustamine toimuma hiljem, aga väikese kooskõlastusvea tõttu lekkis see läbi Brasiilia alaliidu välja.

Eesti — Brasiilia mängus jõuti tegelikult kokkuleppele juba enne jõule, kuid asju hakkas EJL ajama juba 2007. aasta keskel, et vääriliselt tähistada Eesti jalgpalli sajandat aastapäeva.

“On päris kindel, et Brasiilia jalgpallikoondis hiljem enam kunagi siia mängima ei tule,” oli Pohlak enesekindel.

Brasiilia peab sel aastal ainult kaks maavõistlusmängu väljaspool MM-valiksarja ja Könfoderatsiooni karikasarja. Nendeks on 10. veebruaril Londonis Itaaliaga ja siis mäng Eestiga 12. augustil.

“Selliste koondiste nagu Brasiilia siiatulek tähendab rohkem kui ainult jalgpalli — see on paljude jaoks unistuste täitumine,” rääkis Pohlak.

“See on vana tõde — tuleb mõelda ja unistada suurimast, et tõepoolest suure tulemuseni jõuda.”

Plaanis oli mäng pidada lauluväljakul

Pohlaku sõnade järgi oli EJL-il algul plaan pidada Eesti — Brasiilia mäng Tallinna lauluväljakul.

“Meil oli olemas kontseptsioon, kuidas sinna väljak ja tribüünid rajada ning pealtvaatajaid oleks sinna mahtunud üle 50 tuhande,” tutvustas Pohlak kõrgelennulisi plaane.

Kuid Brasiilia-poolsele korraldajale see plaan ei meeldinud ja mäng peab toimuma professionaalsel jalgpalliväljakul.

Kõrge piletihind

Kuna selle kohtumise eelarve on üsna kõrge, tulevad ka piletihinnad soolased.

“Mängupileti hinnaks tuleb orienteeruvalt 125 eurot, mis on umbes 2000 krooni,” kinnitas Pohlak. “Sama palju näiteks maksis ka Soome — Saksamaa MM-valikmängu pilet, kuid näiteks Peterburi Zeniidi ja Madridi Reali Meistrite liiga kohtumise odavaim pilet oli ligi kaks ja pool tuhat krooni.”

“Minu arvates peaks Eesti riigi panus selle ajaloolise mängu jaoks olema Lilleküla staadionile lisatribüüni ehitamine, mis annaks 4000 lisakohta ja viiks piletihinna pisut alla,” arvas Pohlak.

Samas on vutiliider kindel, et tühje kohti tribüünidele ei jää, sest selline mäng toob kohale fännid ka lähiriikidest ja kaugemaltki.

Samas on toetajate ja sponsorite kaudu suures plaanis kolmandik piletitest juba realiseeritud.

Kavas veel mõned glamuursed maavõistlused

EJL on eelkokkuleppele jõudnud veel nelja riigi alaliiduga, et nende koondised Eestisse tuua.

“Kaks mängu nendest on väga tugevate koondiste vastu, teised kaks on keskmise tasemega,” ütles Pohlak, kuid ei nõustunud rohkem saladusekatet kergitama. “See on järgmise pressikonverentsi teema.”

Pohlaku sõnul on eelolevate maavõistlusmängude eelarve suurusjärgus 40 miljonit krooni.

Ka Argentina tulemas

Kui kõigest sellest veel vähe on, siis Pohlaku sõnul on EJL-l olemas esialgne kokkulepe Argentina koondise Tallinnasse tuleku üle.

“Eesti — Argentina maavõistlusmäng toimub kas 2010. või 2011. aastal, kuid mitte hiljem kui 2012. aastal,” lubas Pohlak.