Pochettinot peetakse Reali peatreeneri kandidaadiks number üks. Kolmandat aastat järjest Meistrite liiga võitjaks kroonitud klubi jäi ootamatult juhendajata eile, kui Zinedine Zidane oma ameti maha pani. Kuna Pochettino leping Tottenhamiga kehtib veel viis aastat - see sai allkirjastatud alles eelmisel nädalal -, on Reali presidendi Florentino Perezi ainus variant argentiinlane Inglismaa klubist välja osta. Inglise meediast on läbi käinud summa 42 miljonit naela ehk 8,5 miljonit iga hooaja eest.

Kui muidu pagevad tippklubide treenerikandidaadid kõige kuumemal spekulatsioonide ajal meedia eest pakku, siis Pochettinol polnud varianti. Ta oli tänaseks kokku leppinud mitu kohtumist ajakirjanikega seoses oma hispaaniakeelse elulooraamatu ilmumisega ega osanud arvata, et Zidane neljapäeval sellise "pommiga" välja tuleb.

Ta ei hakanud tagasi lükkama, et Reali peatreeneriks saamine on välistatud, vaid tunnistas, et positsioon on ahvatlev. Konkreetseid vastuseid läbirääkimiste arengu kohta Hispaania suleseppadel mehelt muidugi välja pigistada ei õnnestunud.

"Kui Real Madrid helistab, pead sa nad ära kuulama," ütles argentiinlane väljaandele El Confidencial. "Praegusel juhul ei sõltu kõik minust. Olen sõlminud Tottenhamiga pika lepingu ning olen seal väga rahul."

"Kõik need minu ümber käivad spekulatsioonid näitavad, et ma olen osa põnevast projektist. Olen õnnelik, et Tottenhami inimesed on minuga rahul. Pole minu asi otsustada. Laskem asjadel kulgeda. Naudime hetke ja kõik, mis peab juhtuma, juhtub nagunii," jätkas Pochettino keerutamist.

"Olen Tottenhamis rahul, sest nad lasevad mul oma tööd teha. Me kasvame koos. Nüüd tahan keskenduda järgmise hooaja planeerimisele ning kõik muu, mis räägitud on, kõrvale jätta."