MM-i valikturniiri Eesti alagrupi kalender otsustati lõpuks eile õhtul Zagrebis UEFA kongressil. Tarmo Rüütli hoolealused mängivad alustuseks 6. septembril võõrsil Belgia ning neli päeva hiljem Bosnia ja Hertsegoviinaga. Esimene kodumäng peetakse 11. oktoobril Hispaaniaga. 15. oktoobril tuleb koondislastel end kokku võtta teisekski tugevaks vastasseisuks, kui võõrustatakse Türgit.

“Eks natuke raske on, kui kaks kõva meeskonda tulevad järjest, aga meie grupis polegi eriti nõrku vastaseid. Peame hakkama saama,” lausus Piiroja.

Rüütli sõnul pole oktoober sugugi halvim variant suurte jalgpallimaade koondiste võõrustamiseks. Ta ei karda, et eestlased võiksid pikast liigahooajast väsinud olla.

“Oktoober on ju ikka jalgpallikuu, tavaliselt on siis hea hoog sees,” ütles Rüütli.

Kaks nädalat tagasi Barcelonas peetud kalenderplaani arutelul soovisid Eesti esindajad atraktiivseima vastase Hispaaniaga kodus heidelda septembris. Paraku jäi arutelu vaidluste tõttu katki, seetõttu määras mängupäevad loos.

Rüütli sõnul pole mängupäevad Eestile nii soodsad kui esimesel arutelul sündinud variandis, kuid samas ka mitte liialt ebamugavad.

“Hea, et märtsis ja aprillis ei sattunud liiga tugev vastane,” ütles peatreener. “Türgi või Hispaaniaga tahaks mängida heades oludes. Armeenia on varakevadel sobiv vastane, nendega tuleb meil kõvasti rinda pista. Saame neid võõrsil tundma õppida ja siis tuleb kohe kodumäng.”

Zagrebis loosimisel viibinud Eesti jalgpalli liidu president Aivar Pohlak ütles, et osalt läks loos soovidekohaselt, mõneti oleks ta ihanud teistsugust tulemust.

“Kindlasti on hea, et kohtumised Armeeniaga jäid varakevadeks ning Hispaaniaga saame mängida sel aastal kodus ja järgmisel võõrsil,” lausus ta.

Vutijuht ei pidanud soodsaks järjestikuseid mänge Hispaania ja Türgiga: tänavu oktoobris kodus ning tuleva aasta septembris võõrsil.

“Samuti oleks tahtnud Hispaaniaga kodus kohtuda pigem septembris, kui ilm on parem. Ideaalne oleks muidugi olnud juunikuine kodumäng, kuid see ei osutunud üldse võimalikuks,” lausus Pohlak.

Nimelt enam juunis valikmänge ei peetagi, seda ei soovinud tavaliselt mai lõpus maa meistrivõistlustega lõpule jõudvad suurriigid.

Esimese tänavuse sõprusmängu peab koondis 27. veebruaril võõrsil Poolaga, kodumurul lüüakse pall veerema 26. märtsil Kanadat võõrustades.

Eesti 2010. aasta MM-valiksarja kalender:

06.09.2008 Belgia — Eesti
10.09.2008 Bosnia ja Hertsegoviina — Eesti
11.10.2008 Eesti — Hispaania
15.10.2008 Eesti — Türgi
28.03.2009 Armeenia — Eesti
01.04.2009 Eesti — Armeenia
05.09.2009 Türgi — Eesti
09.09.2009 Hispaania — Eesti
10.10.2009 Eesti — Bosnia ja Hertsegoviina
14.10.2009 Eesti — Belgia