“Jelle Goes ei pea Eesti Jalgpalliliidu ametniku tööd üle kontrollima, kui talle teatatakse nädal tagasi alaliidust, et mul pole kollast kaarti all mänguks Horvaatiaga,” sõnas Piiroja Eesti koondise pressikonverentsil. “Peatreenerit süüdistada antud juhtumi puhul on täiesti alusetu.”

Eesti Jalgpalliliit arvas, et kuna Piiroja kolmest senisest hoiatuskaardist kaks tulid Venemaaga mängus, saab Piiroja alustada Horvaatiaga mängu puhaste paberitega. Tegelikult oli olukord teine ja Piiroja laupäevane kaart tähendab, et Eesti keskkaitsja homme inglaste vastu ei mängi.

“Kõik teavad, et ma olen kompromissitu võitleja ja annan endast väljakul kõik. Ka Jalgpalliliidu ametnikud võiksid head tööd teha, muidu on selline ühekülgne asi,” kurjustas keskkaitsja.

“Kui ma oleksin teadnud, et see hoiatuskaart jätab mu Inglismaa mängult eemale, ei oleks ma seda viga teinud. Olen väga pettunud, et ma ei saa homme mängida,” lisas Piiroja.

Jelle Goes teatas kaardiskandaali kohta, et kui otsitakse lõplikku süüdlast, siis see on tema, sest tema vastutab Eesti jalgpallikoondises toimuva osas.

Goes tunnistas samas, et keelas Piirojal eile intervjuusid anda pärast seda, kui keskkaitsja oli väga emotsionaalselt ETV-le esinenud. “Mina teen koondise juures reeglid ja pidasid liigse emotsionaalsuse tõttu intervjuude andmise ebaotstarbekaks. Me peame keskenduma mängule.”

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak on varem ETV-le öelnud, et alaliit juhtunud kaardiskandaalis süüdi ei ole ja veeretas kaartide valesti lugemise meeskonna tehnilise personali õlule.

Piiroja keskkaitsja koha võib Inglismaaga mängus endale saada Alo Bärengrub või Ragnar Klavan, teatas Jelle Goes. “Enar Jääger on sellel kohal vähe mänginud ja siis me peame tema asemele leidma asendaja paremale äärele,” teatas Goes.