Barcelona on võtnud selge suuna meeskonna noorendamise osas. Juba praeguseks on selge, et tiimiga liitub 21-aastane Amsterdami Ajaxi poolkaitsja Frenkie de Jong.

Praeguseks on selge, et suure tõenäosusega saaavd teoks veel kaks suurt üleminekut. Nimelt andis Madridi Atletico teada, et nende tähtmängija Antoine Griezmann lahkub klubist. Sama kinnitas ka 28-aastane Griezmann ise, et aeg Atleticos saab läbi.

Suure tõenäosusega liitub Griezmann Barcelonaga. Juba eelmisel suvel oli ta lähedal Katalooniasse siirdumisele, kuid jäi siiski lõpuks Atleticosse. Nüüd on mehe jaoks aga muutuste aeg. Tõenäoliselt saab tema üleminek Barcelonasse teoks pärast 1. juulit, kuna selle kuupäevaga langeb tema väljaostuklausel 120 miljoni euro peale.

Lisaks on Barcelonaga liitumas Ajaxi 19-aastane keskkaitsja Matthij de Ligt. Tema eest tuleb katalaanidel maksta 80 miljonit eurot. Hästiinformeeritud Catalunya Radio andis teada, et Barcelona klubi neljaliikmeline delegatsioon on de Ligti esindajatega juba kohtunud ja sisuliselt on palganumber ka paika pandud.

Kolmandaks suureks liitujaks peaks Barcelonal olema 24-aastane prantslasest poolkaitsja Adrien Rabiot. Prantslane liituks katalaanidega aga tasuta, kuna tema leping PSG-ga saab suvel lihtsalt läbi ja tema puhul on tegemist vabaagendiga.

Selliste mängumeeste saabumine tähendab, et Barcelona soovib teha ka müügitehinguid. Griezmanni ostmise nimel tehakse tõenäoliselt rahaks Philippe Coutinho. De Ligti saabumise tõttu peab aga lahkuma Prantsusmaa keskkaitsja Samuel Umtiti.

De Jongi saabumine tähendab aga suure tõenäosusega horvaadist poolkaitsja Ivan Rakitici lahkumist.

Tõenäoliselt lahkub suvel Barcelonast veel varuväravavaht Jasper Cillessen, kes on tüdinud olemast teine number Marc Ander ter Stegeni järel. Cillessen on võimalikest lahkujatest ainuke, kes soovib ise klubivahetust. Hollandi koondislane soovib lihtsalt saada mänguaega, kuid ter Stegeni kõrval on see sisuliselt võimatu.

Väidetavalt soovib Barcelona tugevdada veel üht positsiooni. Nimelt soovitakse tuua vasakkaitsjale Jordi Albale korralik vahetusmees. Selle koha võib täita sel hooajal Eibaris laenul olnud Marc Cucurella. Võimalik oleks ka Alberto Moreno hankimine Liverpoolist või Nacho Monreali ostmine Londoni Arsenalist.