••
Andres, palun kirjelda, mis sinuga pühapäevases Hollandi meistrivõistluste mängus Tilburgi Willem II-ga avapoolajal juhtus ja kui tõsine on vigastus?

Ei oskagi täpselt öelda, mis juhtus... Lõin täiesti süütus olukorras palli, kui tundsin äkki vasakus jalas valu. Algul eeldasin, et on midagi krambilaadset ja suudan pärast lühikest pausi väljaku ääres mängimist jätkata. Aga ei suutnud ning lahkusin 38. minutil mängust.

Esialgne diagnoos on tagumise reielihase venitus ehk vigastus ei tohiks õnneks olla hull. Selgema pildi annab kolmapäevahommikune arstlik uuring.

·• Kas tuleks ka karta, et uuring võib tuvastada lihasevenitusest hoopis tõsisema probleemi?

Ei usu. Tõesti, vigastus ei tundu väga tõsine ja usun, et pääsesin venitusega, mille raviks ei tohiks kuluda üle paari-kolme nädala.

•• Roda käekäik on sel hooajal olnud pehmelt öeldes täbar - pärast pühapäevast 0:1 kaotust Willem II-le pudeneti Hollandi meistrivõistlustel viimasele, 18. kohale ning nüüd tuleb kõrgliigasse püsima jäämiseks alistada esmalt viimases voorus Rotterdami Feyenoord ja siis edukalt esineda üleminekumängudes. Kuidas sa koduklubi seisu hindad?

Täitsa kohutav, millisesse seisu oleme sattunud. Kogu hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude ning oleme nüüd omadega tõesti suures plindris.

Õnneks on siiski veel võimalus kõrgliigasse püsima jääda, aga selleks tuleb esmalt kindlasti alistada eurosarja pürgiv Feyenoord ning seejärel üleminekumängudes esiliigaklubid.

·• Kas sa saad Rodat sel hooajal veel aidata?

Kohtumises Feyenoordiga kindlasti mitte, aga play-off mängudeks, kui sinna pääseme - peaksin saama terveks.

•• Aga kas saad aidata Eesti koondist 29. mail kohtumises Walesiga ning juunikuistes sõprusmängudes Ekvatoriaal-Guinea ja Portugaliga?

Walesiga ei kohtuta ametlikul mängupäeval, seega vaevalt et siis osaleda saan. Eriti olukorras, kui Roda peaks samal ajal võitlema kõrgliigasse püsimajäämise nimel. Mängudes Ekvatoriaal-Guinea ja Portugaliga lööksin muidugi hea meelega kaasa.

·• Su 2005. aasta hilissuvel alanud töösuhe Rodaga saab juunikuuga otsa ja eeldan, et oled selle üle pigem õnnelik kui kurb.

Tegelikult olid mul Rodas väga ilusad ajad, kui vaid tänavu juhtunu välja arvata. Kahju, et klubi eesotsas toimusid sellised muutused, mis viisid talviste ebameeldivate sündmusteni (novembris ametisse asunud uus peatreener Harm van Veldhoven istutas Operi pikaks ajaks varumeeste pingile).

See, mis toona toimus ja kuidas Roda käitus, oli... (Oper jätab lause lõpetamata). Mind suruti mitu kuud, enne kui aru saadi, et sobin ikka oma kohal mängima. Aga selleks ajaks olime juba nii sügaval mudas, et...

·• Sinu Rodast lahkumise peapõhjuseks on siis vastuolud treener van Veldhoveniga?

Ma ei hakkaks meedias arutama, kas olid vastuolud või mitte. Aga vahepeal oli küll tunne, et peatreener polnud meeskonna koosseisu üle klubis ainuke otsustaja.

•• Eelmisel nädalal lekkis meediasse uudis su läbirääkimistest Kreeka klubi Saloniki Iraklisega. Kui kaugele oled uue koduklubi otsinguil jõudnud?

Allkirju meil Iraklisega veel paberil pole. Ma poleks läbirääkimiste kohta Iraklisega enne asjade täielikku selgust avalikkuses üldse midagi poetanud, ent Kreekast lekkis see kuidagi välja.

Mul on ka muid võimalusi, kuid Iraklise-variant meeldib praegu kõige enam. Kreeka liiga tase pole ju kehvem kui Hollandi oma.

Aga enne, kui midagi rohkem rääkida, tuleb kreeklastega kõik asjad korralikult paberile panna, et end piisavalt ära kindlustada - juhuks, kui peaks hakkama mingeid jamasid juhtuma, sest tegemist on ikkagi Kreeka liigaga (Kreekas on tavaline, et klubid jäävad mängijaile palgaraha võlgu). Nii et ootame ja vaatame. Läbirääkimised jätkuvad.