Chelsea on teinud viimase 29 aasta kõige viletsama hooaja alguse, kui on esimese viie mänguga kogunud vaid neli punkti ja asub alles 17. kohal. Meeskonna väravate vahe on koguni -5 (7:12). Liidermeeskond Manchester Cityst jääb Chelsea maha juba 11 punktiga.

Kui siiani on Chelsea treeningud toimunud väga vabas õhkkonnas, kus mängijad ja treenerid on üksteise üle nalja visanud, siis nüüdsest on naljategemisel lõpp, kirjutab ajaleht The Telegraph. Mitme põhikoosseisu mängija sõnul ei ole Chelseas veel kriisikoosolekut peetud, kuid esimese sammuna on keelatud just treeningutel naljatamine.

Mourinho kavatseb homses Meistrite liiga kohtumises Tel Avivi Maccabiga algkoosseisu tagasi lülitada Oscari ning anda rohkelt mänguaega ka Willianile, Radamel Falcaole ja Loïc Rémyle, et alla oma võimete mängivatele algkoosseisu meestele rohkem survet avaldada. Chelsea ebaõnnestumist seostatakse kõige enam nelja mängija esitustega - oma taset ei ole siiani välja mänginud Eden Hazard, Branislav Ivanovic, Diego Costa ja Cesc Fabregas.