Henrik loodab, et Eesti jalgpalliliit teda ära ei unusta — alla 17-aastaste koondises palliv poiss on saanud klubiga kokkuleppe, et võib Eestit ametlikes mängudes esindada, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Tahaks ikka võimalikult vara murda U-21 rivistusse ja siis päris koondisse,” lisab noormees.

Koduigatsus pole noort jalgpallurit kimbutanud. “Peab ohverdama midagi, kui tahad kuhugi jõuda. Olen küll kodust kaugel, aga asi on seda väärt. Olen siin tõesti rahul!” tunnistab Ojamaa. “Režiim on just meile kasulik — õigel ajal söök, trenn, magamaminek.”

Paar aastat tagasi käis Ojamaa Flora noortemeeskonnaga Inglismaal ühel turniiril, kus sattus mängima Tranmere Roversi tiimiga. “Nende treener pani mind tähele ja kui ta hiljem liikus Prestoni klubisse, kutsus ta mind mitu korda sinna katsetele,” meenutab nooruk.

Tänavu maikuus sai ta 16-aastaseks ning vahepeal Prestonist Derbysse jõudnud treener juhtis akadeemia peatreeneri Kevin Thelwelli tähelepanu noorukesele eestlasele.

Millega Ojamaa nõnda silma paistis? “Arvan, et võtan mängus suhteliselt julgelt initsiatiivi, proovin vastasest mööda saada, palliga joosta, teravusi luua. Ei tunne aukartust vastase ees,” lausub ta.