Lisaks profilepingu teenimisele loodab noormees ühel päeval väljakule pääseda ka Inglismaa Premiershipi klubi eest ning samuti esindada Eesti koondist, kirjutab soccernet.ee.

“Jalgpallurina olen endale üpriski kõrged eesmärgid seadnud. Treenin selle nimel, et murda Premiershipi meeskonda ning muidugi mängida ka koondises. Soov oleks nii Eesti U21 kui A-koondisesse murda nii vara kui võimalik, loodan et Eesti Jalgpalliliit hoiab mu tegemistel ja arengul silma peal,” sõnas 16-aastane vutilootus.

Derby klubi kasuks otsustas Ojamaa seetõttu, et meeskond tegeleb endale ise mängijate kasvatamisega. “Derby kasuks otsustasin eelkõige seetõttu, et see pole ülirikas suurklubi, kes suudaks igal hooajal endale palju mängijaid kokku osta, vaid üritab eelkõige oma klubi noortest järelkasvu kasvatada. Samuti on neil ka ka üks parimad treeningkeskusi Inglismaal.”

Ojamaa tunnistab, et on Inglismaal treeninud rohkem kui kunagi varem. “Seni oleme rõhku pannud rohkem füüsilise vormi parandamisele, kahtlemata olen viimased paar nädalat treeninud rohkem ja tõsisemalt kui kunagi varem ning testide põhjal on näha ka esimesi tulemusi. Treeningud on viis päeva nädalas 2 või isegi 3 korda päevas. Päeva lõpuks olen päris väsinud.”

Inglise jalgpall erineb Ojamaa sõnul tublisti Eesti omast. “Mäng on jõulisem ning kiirem, iga mängu tempo on sama kõrge kui mitte kõrgem võrreldes näiteks eelmise aasta U17 valikgrupi mängudega. Samuti vilistavad ka kohtunikud mänge palju vabamalt, kollase kaardi vääriliseks peetavad situatsioonid Eestis ei pruugi Inglismaal vahel veadki olla.”

Endine FC Flora duubelmeeskonna mängija Henrik Ojamaa sõlmis juuli alguses Derbyga kaheaastase lepingu.