Messi, kes sai valida Argentina kaptenina, jättis oma põhikonkurendi Cristiano Ronaldo valikust välja ning andis hääled Andres Iniestale, Xavile ja Radamel Falcaole.

Portugali kapten Ronaldo otsustas hääletamisõiguse anda hoopis Bruno Alvesile, kuna ei saanud vastavalt reeglitele ennast valida. Alves pani Ronaldo mõistagi esimeseks ja jättis Messi kolmikust välja.

Kui Argentina peatreener Alejandro Sabella ei andnud häält Ronaldole, siis Portugali ametikaaslane Paulo Bento hääletas Messi alles kolmandaks.

Ka paljud teised rahvuskoondise treenerid eelistasid oma riigi mängijaid. Nii valis Saksamaa loots Joachim Löw parimaks Mesut Özili Manuel Neueri ees, itaallaste juhendaja Cesare Prandelli asetas esikohale Andrea Pirlo, Hispaania peatreener Vicente del Bosque valis aga esikolmikusse vaid hispaanlased - Iker Casillase, Xavi ja Iniesta.

Inglismaa staarründaja Wayne Rooney omadelt hääli ei saanud - tema ainsad poolthääled tulid naljakal kombel Põhja-Koreast ja Gruusiast. Itaalia ründetähe Mario Balotelli ainus hääl tuli aga Palestiinast.