Premier League

Inglismaal pakkus nädalavahetusel enim kõneainet kahe suure Londoni klubi, Chelsea ja Arsenali põrumine.

Just siis, kui kõrvalseisijad küsisid, kas Chelsea üldse mõne mängu tänavu kaotab ning Jose Mourinho teatas, et "me ei suuda neid kõiki võita", sai liiga liidermeeskond valusalt vastu näppe, kaotades võõrsil 1:2 Newcastle Unitedile. Sellega lõppes Chelsea 21-mänguline kaotusteta seeria.

Newcastle'i kangelaseks tõusis 53. minutil vahetusest sekkunud ning juba nelja minuti pärast jala valgeks saanud Senegali ründaja Papiss Cisse, kes 12 minutit hiljem 52 019 pealtvaataja ees teisegi kolli kõmmutas. Chelsea ainsa värava sepistas 83. minutil Didier Drogba. Kaks minutit varem oli Steven Taylor jätnud Newcastle'i platsile võitlema kümnekesi ning kuigi kohtunikud andsid lisaaega tervelt kuus minutit, ei suutnud Mourinho pojad viigiväravani jõuda.

Kui Mourinhole antakse see väike libastumine andeks, siis väga kibedaks on tehtud elu Arsenali lootsil Arsene Wengeril, keda Arsenali fännid enam ammu ei salli ning kes staadionilt bussi lahkudes tema nina all solvangutega üle valati.

Mängus Stoke Cityga oli Arsenalil juba poolajaks kolm väravat selja taga, esimese neist lõi kohe esimesel minutil Peter Crouch, teise 35. minutil Bojan Krkic ning riietusruumi andis mõtlemisaineks kaasa 45. minuti värava Jonathan Walters. Santi Cazorla ja Aaron Ramsey väravad vähendasid Arsenali kaotusseisu minimaalseks, kuid Callum Chambersi teise kollase kaardiga 78. minutil minetati igasugused lootused positiivse resultaadiga koju tagasi minna.

Huvitava asjaoluna on Arsenalil alati Stoke City väljakul probleeme olnud. Viimasest seitsmest mängust sel staadionil on Arsenal kaotanud neli, viimati saadi sealt võit 2010. aasta veebruaris.

Teised tulemused:

Hull City - West Bromwich 0:0
Liverpool - Sunderland 0:0
Queens Park Rangers - Burnley 2:0
Tottenham - Crystal Palace 0:0
Manchester City - Everton 1:0
West Ham - Swansea 3:1
Aston Villa - Leicester 2:1

Ilusaim värav

Aaron Ramsey Stoke City vastu

Nädala number

West Hami ründaja Andy Carroll oli 878 minutit kuival, enne kui jala uuesti valgeks sai, sepistades Swansea vastu kaks väravat.

Tabeliseis

Bundesliga

Meeldiv on tõdeda, et Ragnar Klavani koduklubi Augsburg püsib endiselt kõrges konkurentsis ning on lausa "lendavas hoos", nagu märgivad mitmed vutiportaalid. Hooaja alguses seati eesmärgiks vältida liigast väljalangemist, kuid 14 mängu järel istutakse hoopis tabelis kolmandal kohal, liidrist Müncheni Bayernist 12 punktiga maas. Just Bayerniga ongi nende järgmine mäng laupäeval.

Sel laupäeval sai Augsburg dramaatilise 2:1 võidu Kölni üle, kui võiduvärava lõi Alexander Esswein alles viimasel minutil. 13. minutil oli kodumeeskonna juhtima viinud Anthony Ujah, Augsburgi viigivärava sepistas 53. minutil Nikola Djurdjic. Klavan tegi tavapäraselt kaasa kogu kohtumise.
Ragnar Klavan oskab end õigeteks hetkedeks pildile sättida. Foto: AFP/Scanpix

Midagi kerget ei pakutud ka Bayernile, kes alistas neljandal kohal asetseva Leverkuseni Bayeri vaid 1:0, mängu ainsa värava eest hoolitses 51. minutil Franck Ribery.

Teised tulemused:

Dortmund - Hoffenheim 1:0
Mönchengladbachi Borussia - Berliini Hertha 3:2
Hannover - Wolfsburg 1:3
Paddeborn - Freiburg 1:1
Stuttgart - Schalke 0:4
Hamburger SV - Mainz 2:1
Frankfurt - Bremeni Werder 5:2

Ilusaim värav

Franck Ribery Leverkuseni vastu

Nädala number

Franck Ribery lõi Bayerni särgis 100. värava.

Tabeliseis

La Liga

Hispaania liiga nädala märksõnaks oli "kübaratrikk". Kolme väravaga kostitasid vastast nii Cristiano Ronaldo kui ka Lionel Messi.

Portugali ründeäss Madridi Reali 3:0 võidumängus Celta Vigo üle La Liga kübratrikkide rekordi, olles neid nüüd löönud 23. Sellega möödus Ronaldo sellistest suurnimedest nagu Alfredo Di Stefano ja Telmo Zarra. Ühtlasi pikendas Real oma võiduseeriat kõikide sarjade peale 18 mänguni ning arvestades, et teisipäeval ootab neid Meistrite liigas mäng Ludogoretsiga, võib seeriale veel lisa oodata.

Päev hiljem, pühapäeval platsile tulnud Lionel Messi ei jäänud Ronaldole võlgu. Argentina pallivõlur lõi Kataloonia derbis, Barcelona 5:1 võidumängus Espanyoli vastu samuti kolm väravat. Messile oli see Barcelona karjääri 21. mütsitrikk. Ühtlasi ületas ta järjekordse maagilise tähise, olles nüüd Barca eest löönud kokku 402 väravat.

Teised tulemused:

Elche - Madridi Atletico 0:2
Bibao Athletic - Cordoba 0:1
Deportivo la Coruna - Malaga 0:1
Rayo Vallecano - Sevilla 0:1
Villareal - Real Sociedad 4:0
Granada - Valencia 1:1

Ilusaim värav

Ronaldo 2:0 värav Celta vigo vastu

Nädala number

200 - just täpselt nii palju väravaid on löönud La Ligas nii Cristiano Ronaldo kui ka Lionel Messi. Milline rivaliteet!

Tabeliseis

Serie A

Itaalia liigas sadas nädalavahetusel viike. Ühe punktiga pidid leppima nii liider Juventus (0:0 Fiorentinaga), teisel kohal asuv AS Roma (2:2 Sassuologa) kui ka neljandat kohta hoidev Napoli (2:2 Empoliga).

Milaano suurklubid AC Milan ja Inter vaevlevad ikka raskustes. Esimene pidi tabeli kolmandalt meeskonnalt Genoalt vastu võtma 0.1 kaotuse, teine jäi 1:2 alla Udinesele.

Udinese - Interi duell oli märgilise tähendusega esimeste peatreenerile Andrea Stramaccionile ja tema abilisele Dejan Stankovicile, kes juhendasid Interit aastatel 2012-2013 ning nüüd oma kunagise klubiga esimest korda vastamisi olid. Roberto Mancini pidi alla neelama järjekordse mõruda pilli ehk vastu võtma sel hooajal juba viienda kaotuse.

Kõik tulemused:

Fiorentina - Juventus 0:0
AS Roma - Sassuolo 2:2
Torino - Palermo 2:2
Napoli - Empoli 2:2
Atalanta - Cesena 3:2
Genoa - AC Milan 1:0
Parma - Lazio 1:2
Inter - Udinese 1:2

Ilusaim värav

Bruno Fernandesi värav Interi vastu

Nädala number

Pallivaldamisprotsent 77,3 %, mida AS Roma näitas mängus Sassuolo vastu, on Serie A selle hooaja kõrgeim.

Tabeliseis