"Realistlikult loodan, et nende nelja aasta lõppedes istume me maha, analüüsime olukorda ja lähme kas rõõmsalt edasi või rõõmsalt lahku. Aga mulle meeldiks, ütleme, 12 aastat veel jätkata. Ma saan järgmisel kuul 51. 12 aastat oleks paras aeg, enne kui ma koondisega MM-ile lähen. Eelistaksin Portugali koondist. Inglismaa on teine valik," vahendab Eurosport Mourinho esmaspäeval öeldud sõnu Inglise meediale.

Unistusena ilus. Aga reaalsus on see, et Mourinho pole ühegi klubi eesotsas vastu pidanud neli täishooaega. Portost lahkus ta pärast Meistrite liiga võitmist 2004. aastal, et liituda Chelseaga, kust ta 2007 septembris, oma neljanda hooaja alguses pärast erimeelsusi omanik Roman Abramovitšiga taas minekut tegi.

2008. aastal liitus Mourinho Milano Interiga, kellega võitis viis tiitlit ning siirdus siis 2010. aastal Madridi Reali, kellega koostöö lõppes tänavu maikuus.

Mourinho ise ütleb, et ei naasnud Chelseasse sugugi raha pärast. Leping olevat tal seal suisa viimase kuue aasta närusem.

"Ma ei tulnud siia sellepärast, et töö oli lihtne või kuna mul oli tiitlivõidu jahtimiseks valmis tiim. Samuti ei tulnud ma siia oma elu parimat lepingut sõlmima. See on tegelikult mu viimase kuue aasta halvim. Olen siin, kuna ma armastan seda klubi, armastan seda projekti," ütles portugallane.