Selline intsident leidis aset 2011. aasta 16. aprillil, kui Real mängis Barcelonaga 1:1 viiki. Mourinho ajas endast välja asjaolu, et Hispaania ajaleht Marca avaldas mõned tunnid enne kohtumise algust Reali täpse algkoosseisu. Sellega lekkis meediasse ka portugallase taktikaline käik, mille kohaselt alustas keskkaitsja Pepe hoopis poolkaitses.

Mourinho, kes oli kindel, et lekitajaks oli üks Reali mängijatest, sõimas pärast mängu jalgpallurid läbi. "Te olete reeturid! Ma palusin, et keegi algkoosseisu ei avaldaks, kuid te reetsite mind. Seega te pole minu poolel. Te olete litapojad! Te olete mind üksinda jätnud. Te olete kõige reeturlikum meeskond, keda ma olen kunagi juhendanud. Lihtsalt litapojad!" teatas raevunud Mourinho riietusruumis.

Väravavaht Iker Casillas otsustas Mourinho ropendamist mitte kuulata ning lahkus pesemisruumi. Ka mitmed teised mängijad ei pööranud peatreeneri sõnavõtule mingit tähelepanu. Mourinho virutas aga mingil hetkel vihahoos Red Bulli joogipudeli vastu seina.

Kuna Real ei suutnud toona Barcelonat võita, kadusid Madridi tippklubil ka lootused meistritiitli eest võidelda. 2011. aasta kevadel krooniti Hispaania meistriks Barcelona.