Portugallasel ja hispaanlasel on pikk ajalugu, mis ulatub aega, mil need mehed olid FC Barcelonas abitreener ja mängija. See oli 20 aastat tagasi. Headest sõpradest on tänaseks saanud tulised rivaalid. See taust räägitakse Daily Maili andmetel lahti ka mängu turvama pandud 400 politseinikule.

"See on kahtlemata hooaja tähtsamaid mänge, mida jälgib kogu maailm. Meil on selliste suurte mängude turvamisega palju kogemusi ning me töötame tihedalt koos mõlema klubi fännirühmitustega," ütles Manchesteri politsei peainspektor Dean Howard.

Ajalehe teatel sisaldab tavaline politseitreening selle mängu puhul väikest ajalootundi, kus räägitakse lahti Guardiola ja Mourinho rivaliteet ning analüüsitakse sellega kaasnevaid lisapingeid kohtumise ümber. Manchesteri derbid pole üldjuhul tribüünidel veriseks läinud, kuid probleeme on olnud enne ja peale mängu pubides, eriti kui mäng algab keskpäeval nagu seekord - Eesti aja järgi kell 14.30 (kohalik aeg 12.30).

Ühtlasi tehakse Old Traffordile enne mängu põhjalik pommikontroll, et vältida maikuus juhtunud fiaskot, kus turvameeskonna poolt treeningu käigus tualettruumi jäetud võltspommi tõttu jäeti ära Manchester Unitedi - Bournemouthi kohtumine.