Paar päeva tagasi vallandati Barcelonast klubi spordidirektor Andoni Zubizarreta, kellega koos lahkus ka Barcelona legend Carles Puyol. Vallandamise põhjuseks oli väidetavalt kriitikanooled klubi presidendi Josep Maria Bartomeu suunas. Mitmelt poolt on kostunud arvamusi, et vallandamine oli õige otsus, mis tuli lihtsalt liiga hilja. Kuid see ei ole veel kriis.

Kriisi teravik on nimelt klubi staari Lionel Messi ja peatreeneri Luis Enrique suhetes. Enrique lubas klubi kahel staaril - Neymaril ja Messil - saabuda puhkuselt tagasi hiljem. Real Sociedadi vastu istusid aga mõlemad mehed pingil, kuna olid teinud vähem trenni. Esmaspäeval jättis Messi vahele Barcelona, ilmselt aasta ainukese, avatud treeningu, viidates kõhuhädadele. La Ligas on viitamine kõhuvaludele sisuliselt võrdne lausega - "Ma ei tule täna tööle!". Võimupositsioone on asutud üle vaatama.

Nii kerkivad üles spekulatsioonid Messi nö. "tagauksest lahkumise" kohta. Messil on täielik õigus klubist lahkumist kaaluda. Endise Barcelona ründaja Hristo Stoitškovi sõnul ei ole Barca kunagi oma välismaiseid staare hinnata ja kohelda osanud. Lisaks on Messil võimuvõitluses käes oma trumbid - meeskonnakaaslaste respekt ja Barcelona kehtiv üleminekukeeld. Mõni Inglise ajaleht tõmbas Messile selga juba Chelsea särgi. Kindel on see, et nüüd on mitmetel välisklubidel põhjust Camp Nou poole kiigata.

Meeskonna peatreenerile Luis Enriquele on väidetavalt antud kaks mängu armuaega. Karikasarjas minnakse vastamisi Elchega, liigas Atletico Madridiga. Saab näha millise positsiooni võtavad juhatus ja president Josep Maria Bartomeu.