Sarnase keelu teenis 2009. aastal ka Londoni Chelsea. Tol korral oli tegemist ühe konkreetse mängumehega (Gael Kakuta). Barcelona puhul vähemalt kümnega ehk olgugi, et klubi kavatseb otsusele appelleerida, on nende võimalused väikesed.

Keeld tähendab, et Barcelona ei saa kaasa lüüa 2014. suve ega 2015. aasta jaanuari tehinguteajal.

Meeskonnal seisavad ees seega rasked ajad, sest mitmed pikaaegsed mängumehed on vahepeal otsustanud lahkuda või on vigastatud.

Barcelona pikkaegne väravavaht Victor Valdes on juba teada andnud, et lahkub käesoleva hooaja lõpus. Mees vigastas hiljuti põlve ning jääb jalgpallist niikuinii 7 kuuks eemale. Hetkel pole veel teada, kas FIFA keeld takistab Barcelonal teha tehingut Borussia Mönchengladbachiga, kelle ridadest loodeti tuua Marc-André ter Stegeni näol Valdesile asendus. Kui jah, siis peab Barcelona terve järgmise hooaja saama hakkama 39-aastase varuväravavahi Jose Manuel Pintoga.

Kaitse ridadest lahkub vanameister Carlos Puyol ning Gerard Pique peab värava ees hakkama saama poolkaitsja Javier Mascheranoga ning noorte Martin Montoya ja Marc Bartaga.

Ainus osa, kus probleeme pole, on rünnak. Vananeva Xavi koha võtab tasapisi üle Cesc Fabregas. Ja olemas on loomulikult Lionel Messi, Neymar, Alexis Sanchez, Pedro ja Andres Iniesta.