Erinevad Inglise meediakanalid kirjutavad, et Rooney olevat koos oma naise ning meeskonnakaaslaste Jonny Evansi ja Darron Gibsoniga pärast 26. detsembri 5:0 võitu Wigani üle Southportis söömas käinud ning selle eest määras peatreener Sir Alex Ferguson Rooney'le 250 000 naela ehk tema nädalapalga suuruse trahvi. Lisaks sundinud Ferguson kõik kolm meest tegema lisa treeningpäeva, samal ajal kui teised võisid puhata.

Mis tol õhtusöögil valesti läks, ei tea ega räägi keegi. Pole kuulda olnud, et keegi neist oleks valesti käitunud, liiga kauaks välja jäänud või liigselt alkoholi tarbinud. Vaikivad nii mängijad kui ka Rooney, kelle lähedaste sõnul soovivat inglane peatreeneri karistust lihtsalt vaikselt aktsepteerida, mitte asja suure kella külge panna ja klubist väljaviskamisega riskida.

Fergusoni ametlik selgitus Rooney mängust välja jätmiseks laupäeval oli järgmine: "Wayne pole sel nädalal hästi treenida saanud. Tal jäi paar päeva vahele, kuid loodetavasti ta saab end vormi ja on tagasi kolmapäeval (kui United kohtub võõrsil Newcastle'iga)."