Leicester City juhib kolm vooru enne hooaja lõppu ühe mängu vähem pidanud Tottenham Hotspuri ees juba 8 punktiga. Spurs mängib täna õhtul kodus West Bromwich Albioniga.

Kindel on, et uueks hooajaks juba Meistrite liiga pääsme kindlustanud Claudio Ranieri juhendatav Leicester ei saa enam madalamale langeda teisest kohast, kirjutab ESPN.

Leicester pole kunagi varem Inglise meistriks tulnud. Viimati sai Inglismaa jalgpall uue meistri 1978. aastal, kui parimaks krooniti esmakordselt Nottingham Forest.

Millal võib Leicester City kõige varem meistritiitli võidu kindlustada?

See võib juhtuda juba sel pühapäeval, kui Tottenham ei suuda täna West Bromwichi võita ja Leicester alistab 1. mail Old Traffordil Manchester Unitedi.

Milline on kõige tõenäolisem kuupäev, mil Leicester võib meistritiitli kindlustada?

Tottenhami jaoks on West Bromwich kindlasti võidetav vastane, kuid 2. mail mängib Põhja-Londoni klubi võõrsil Chelseaga, kus võidakse punkte kaotada. Kõige tõenäolisemalt võib Leicester tiitli võita 7. mail, kui kodus mängitakse Evertoniga (Tottenham võõrustab päev hiljem Southamptonit). See võib aga jääda ka viimase vooru peale, kui Leicester mängib võõrsil Chelseaga ja Tottenham samuti võõrsil tabeli lõppu kuuluva Newcastle`iga, kelle jaoks see võib olla ellujäämismäng.

Millised on veel stsenaariumid?

Kui nii Leicester kui Tottenham võidavad kõik allesjäänud mängud, ei saa Leicester meistriks tulla enne 7. maid.

Millised on Tottenhami tiitlivõidu võimalused?

Kindel on, et Tottenham ei saa meistritiitlit kindlustada enne viimast vooru. Täna on vaja neil kindlasti võita, et vähendada vahe viiele punktile. Pärast seda on vaja loota, et Leicester ei saaks kolme viimase vooruga rohkem kui neli punkti.

Kas Arsenalil ja Manchester Cityl (hetkel 3. ja 4. kohal) on ka veel võimalusi?

Ei. Leicesteri eilne 4:0 võit Swansea üle tähendas, et neil kadus ka teoreetiline võimalus.