Liverpooli peatreener Rafel Benitez on käesoleva aasta UEFA Meistrite Liiga finaali eel tunnistanud, et AC Milan on tugevam kui kaks aastat tagasi, ning nende võitmiseks tuleb kõvasti pingutada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ühtlasi lubas Benitez, et penaltite löömisele nad enne finaali suurt rõhku ei pööra — nad tahavad ju, et asi üldse nii kaugele läheks. Kuid tegelikult on neil just penaltiseerias võtta trump, mis Milanile palju peavalu võiks valmistada.

Väravavaht Pepe Reina sai kuldse penaltitõrjuja krooni pähe juba oma eelmises koduklubis Villarrealis, kuid Liverpoolis on ta muutunud suisa kangelaseks. Mulluses Inglismaa karikasarja finaalis vapralt kolm penaltit tõrjunud Reinal tuli oma kuldseid käsi taas kasutada tänavuse Meistrite liiga poolfinaalis, kus ta lisaks Chelsea mängijate pommlöökidele tõrjus ka kaks penaltit.

AC Milani kapteni Paolo Maldini sõnul on Itaalia suurklubi leidnud parema löögihoo kui 2003. aasta Meistrite liiga esikohaheitluseks Manchesteris (alistati penaltitega Torino Juventus — toim) ja tunamulluseks heitluseks Istanbulis.

AC Milani kaardipakis nägi finaali eel trumpässa ka Manchester Unitedi peatreener Alex Ferguson, kelle hoolealused ei suutnud poolfinaali korduskohtumises Itaalia sauruse peatamiseks mitte midagi ette võtta — 0:3. “No way!” kostis Ferguson masendava lüüasaamise järel koduse rivaali Liverpooli võimaluste kohta, pidades neid nullilähedaseks.

Milani peatreener Carlo Ancelotti, kes on mainekaimas eurosarjas triumfeerinud nii mängija kui ka treenerina, kasvatas tublisti oma niigi hinnalise “aktsiapaki” väärtust poolfinaalis Manchester Unitedi alistamisega. AC Milani asepresident Adriano Galliani vihjas pärast poolfinaali ManU-ga, et lähinädalatel võidakse juhendaja leping taas üle vaadata, mis tähendab tõenäoliselt palgatõusu.