Milan ja Liverpool on varem eurosarjades kohtunud vaid korra — kaks aastat tagasi võitis Meistrite Liiga finaalis Liverpool 3:3 lõppenud normaal- ja lisaaja järel mängu penaltiseerias 3:2.

Kaheksa mängijat, kes kuulusid AC Milani algkoosseisu kaks aastat tagasi toimunud finaalis, on ka praegu Itaalia klubi rivistuses: Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Kaka, Pirlo, Gattuso ja Seedorf. Liverpoolil on selliseid mängijaid üheksa: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Alonso, Luis Garcia, Gerrard ja Kewell.

AC Milan on siiani võitnud 13-st eurosarjade finaalist 8. Liverpool on samuti kaheksa eurosarjade finaali võitnud ja seda 10-st mängust.

Mõlemad finaali jõudnud meeskonnad on sel aastal Meistrite Liigas saanud kolm kaotust. Milan kaotas Ateena AEK-le, Lille`i klubile ja Manchester Unitedile. Liverpool alistus Galatasarayle, Barcelonale ja Chelsea`le.

Meeskondade võimalikud koosseisud: (uefa.com andmetel):
Milan: Dida; Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Marek Jankulovski; Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini; Kaká, Clarence Seedorf; Filippo Inzaghi.

Liverpool: Pepe Reina; Steve Finnan, Jamie Carragher, Daniel Agger, John Arne Riise; Steven Gerrard, Javier Mascherano, Xabi Alonso, Boudewijn Zenden/Harry Kewell; Peter Crouch, Dirk Kuyt.