Üks kõlavamaid kosilasi käis Eesti koondise poolkaitsja uksele koputamas 2016. aasta suvel. Toona oli Vassiljev parasjagu alustanud enda parimat hooaega Poolas – lõpuks lõi ta Bialystoki Jagiellonia eest 13 väravat, andis 14 resultatiivset söötu ja tüüris meeskonna liigas hõbemedaliteni. Eriti särav oli toona just poolkaitsja hooaja algus ja nii oli teiste seas teatud tasemeni valmis rahakotiraudu avama ka Venemaa kõrgliiga tippu kuuluv Rostov. Antud hooajal mängis Rostov muuhulgas ka Meistrite liiga põhiturniiril.

Suurima saavutusena suutis Rostov toona alistada korra ka Müncheni Bayerni, kuid alagrupiturniiri järel langeti ikkagi Euroopa liigasse. Seal jäädi lõpuks kaheksandikfinaalis alla Manchester Unitedile.

“Jutt oli,“ tunnsitab Vassiljev, et Venemaa klubi soovis teda enda ridadesse. Lõpuks sai aga saatuslikuks tõsiasi, et Jagiellonia ja Rostov ei saanud üleminekusummas kokkuleppele.

“Poolas hooaeg juba käis ja Jagiellonia ei tahtnud enam mingil juhul mind müüa. Teiseks ei tahtnud Rostov väga suurt üleminekusummat maksta,“ selgitas Vassiljev, et tema jaoks väga hea üleminek jäi lõpuks lihtsalt raha taha. “Kui selline võimalus oleks tekkinud, siis see oleks olnud päris ahvatlev.“

Tasub meenutada, et 2016. aasta suvel õnnestus Rostoviga liituda Sloveenia koondise keskkaitsjal Miha Mevljal, kelle agentidena tegutsevad ka Vassiljevit abistavad Andrei Stepanov ja Jevgeni Novikov. Sloveeni eest maksis Rostov toona 700 000 eurot. Juba aasta hiljem ehk eelmisel suvel viisid Stepanov ja Novikov nüüdseks 28-aastase Mevlja 8 miljoni euro eest Peterburi Zeniti.

Kui Mevljat õnnestus endistel Eesti koondislastel Stepanovil ja Novikovil edukalt liigutada, siis Vassiljev tunnistas, et ükski päris suur üleminek tema jaoks käega katsutavasse kaugusesse ei ole kahjuks jõudnud. “Aastate jooksul on olnud huvitavad jutud Itaaliast ja Kreekast. Kreekast seejuures päris suured klubid. Isegi Poolas on räägitud päris suurtest tiimidest (Varssavi Legia, Poznani Lech),“ avaldas ta. “Kui suurte direktoritega ühe laua taga aga istunud ei ole, siis on selge, et lepinguni jõudmise faas on veel keeruline.“