Äärmiselt haaraval lisaajal, mis kujunes tõeliseks trilleriks, viis Frank Lampard 98. minutil penaltist Chelsea juhtima, eelnevalt tõmbas Sami Hyypiä karistusalas jalust Michael Ballacki.

Kaks minutit varem lõi Michael Essien palli väravasse, kuid Chelsea’i mängijate juubeldused katkestasid küljekohtunik, kes nägi, et koguni neli Chelsea’i jalgpallurit olid suluseisus. See oli üsna karm otsus, sest ükski neist Reinat ei seganud, ega tema vaatevälja ei blokeerinud.

Didier Drogba (pildil) kasvatas 105. minutil lähilöögist pärast Nicolas Anelka söötu Chelsea’ eduseisu juba 3:1-le.

Lõppseisu tegi kauglöögiga ligi 30-lt meetrilt 117. minutil Ryan Babel, selles olukorras oli pisut süüd ka Petr Cechil.

Enne Babeli väravat ei andnud väljakukohtunik penaltit Liverpoolile olukorras, kus tundus, et Drogba võis Hyypiäle jala ette panna.

Normaalajal viis Drogba väljakuperemehed 33. minutil juhtima, viigivärava lõi 64. minutil Fernando Torres.

Enne Drogba väravat tõrjus Liverpooli väravavaht Pepe Reina Salomon Kalou löögi, kuid Elevandiluuranniku mees jõudis esimesena pallini ja lõi tugeva löögiga selle terava nurga alt võrku.

Torrese väravale eelnes Yossi Benayouni hea töö, kes mängis mööda mitmest Chelsea’ mängijast ja andis söödu värava ette Torresele, kes palli kindlalt Petr Cechist mööda lõi.

Vaata mängu pildigaleriid siit.

Niisiis on esmakordselt Meistrite liiga finaali jõudnud kaks Inglismaa klubi, Manchester United ja Chelsea jagavad omavahel ka riigi meistritiitli, kaks vooru enne meistrivõistluste lõppu on meeskondadel võrdselt 81 punkti. Parem väravate vahe annab tabelijuhi koha tiitlikaitsjale ManU-le.