FC Levadia ja FC Flora vaheline jalgpallikohtumine on edasi lükatud 18. oktoobrile, teatab EJLi pressiteenistus.

kl. 18:00 FC Ajax Lasnamäe (16 punkti, 8. koht) — FC TVMK Tallinn (52 punkti, 4. koht), Maardu linnastaadion

Senised omavahelised mängud: 1:2, 0:8.

“Pärast head mängu Narvas loodame ka Eesti meistriga väärikalt mängida,” sõnas FC Ajaxi peatreener Aleksandr Pustov kolmapäevase mängu eel.

“Arvan, et meie mängutase kohtumises Narva Transiga oli hea,” märkis poolkaitsja Vladimir Ljahhovetski. “Loodame seda taset säilitada ka selleks mänguks.”

“Viimase kohtumise küll võitsime, kuid mäng oli hambutu,” nentis TVMK peatreener Sergei Juran. “Jalgpallis tehnika ja stiili eest punkte ei anta, loevad ainult väravad. Tuleb seda aina selgitada ja eks jõuab siis ka kohale.”

“Praegu on selline seeria mänge, kus vastased pööravad tähelepanu eelkõige kaitsele,” arutles ründaja Tarmo Neemelo. “Selline massiivne kaitse ei jäta palju ruumi rünnakuks. Iga kord tuleb leida õige võti ja väravad lüüa.”

Mängu kohtunikeks on Kristo Tohver, Eduard Rõzov ja Are Habicht. FC Ajaxil on mängukeelu all Aleksandr Volodin ja Eduard Vinogradov, FC TVMK-l diskvalifitseeritud mängijaid ei ole.

kl. 18:00 JK Vaprus Pärnu (27 punkti, 7. koht) — JK Trans Narva (58 punkti, 2. koht), Pärnu Kalevi staadion

Senised omavahelised mängud: 1:4, 3:6.

JK Vapruse peatreener Kalev Pajula: “Oli teada, et hooaja lõpp tuleb hästi raske, nüüd on see aeg käes. Põhjuseid on erinevaid ja palju. Mängime vastavalt oma võimalustele ja hetkeolukorrale, mis pole kiita.”

Poolkaitsja Aleksei Galkin jäi optimistlikuks: “Kodumängus Transiga loodame pakkuda tõsist vastupanu, miks mitte ka punkte noppida, sest pall on ju ümmargune.”

“Tegemist on väga huvitava meeskonnaga, kes omab isiklikku mängu mõistmist,” kiitis Valeri Bondarenko pärnakaid. “Lisaks teevad suur tahtmine ja positiivne hasart selle meeskonna ohtlikuks igale vastasele.”

Poolkaitsja Stanislav Kitto uskus, et mäng Pärnus ei tule lihtne. “Fännide toetusel püüavad nad kindlasti näidata oma parimat mängu.”

Mängu peakohtunik on Aivar Israel, abikohtunikud Rein Pajunurm ja Gunnar Nuuma. Mängukeeluga pallureid kummalgi meeskonnal ei ole.

kl. 18:00 JK Maag Tartu (37 punkti, 5. koht) — FC Warrior Valga (7 punkti, 10. koht), Tartu Tamme staadion

Senised omavahelised mängud: 6:0, 2:0.

“Praegu seisab meil ees ülesanne mängida stabiilselt ning hoida oma positsiooni. Warrioriga kohtumised on meile olulised just oma positsiooni kindlustamise mõttes,” selgitas JK Maagi juhendaja Sergei Zamogilnõi.

“Kaks Warrioriga kohtumist järjest on nagu hea süst viimasteks mängudeks,” rääkis poolkaitsja Maksim Bazjukin. “Oluline on nüüd oma mängujoonist kontrollida ja hoida ning saavutada maksimaalne tulemus.”

“Maag on heas hoos, mängiti suurepäraselt Levadia vastu,” tunnustas FC Warriori peatreener Ivo Lehtmets. “Kindlasti on nende eesmärk võita, kuid meil on platsile saata koosseis, mis peaks neile peavalu tekitama. Üritame kaitsvalt mängida ja viik Tartu vastu oleks hea tulemus.”

“Kui eelmistes mängudes ei ole õnnestunud ühtegi Tartu klubi võita, siis homses mängus üritame viga parandada. Ilma punktideta jäämine oleks pettumus,” teatas Magnus Martinson.

Mängu teenindab kohtunikebrigaad koosseisus Margus Kotter, Marko Leevand ja Dmitri Vinogradov. JK Maagil peab mängu vahele jätma Sergei Starovoitov, FC Warrioril diskvalifitseritud mängijaid ei ole.

kl. 18:00 JK Tulevik Viljandi (13 punkti, 9. koht) — JK Tammeka Tartu (32 punkti, 6. koht), Viljandi linnastaadion

Senised omavahelised mängud: 0:2, 0:0.

“Tammeka on väga hea võistkond, kuid meie mängime kodumurul ja tahame hästi esineda,” sõnas JK Tuleviku abitreener Dmitri Ustritski.

“Läheme seda mängu võitma ning kindlasti tahame saada kolme punkti,” kinnitas poolkaitsja Janar Tükk. “Viimane mäng läks päris hästi ja me ei taha oma taset alla lasta.”

JK Tammeka peatreener Sergei Ratnikovi sõnul on mängud Tulevikuga alati olnud rasked, nii uskus ta olevat ka seekord.

“Tuleb tasavägine mäng,” ennustas ründaja Oliver Konsa. “Kuigi pärast võidetud mängu on alati end raske kokku võtta, tuleb meeskonnal võidupunktid ära tuua.”

Mängu vilistab Eiko Saar, keda assisteerivad Sten Klaasen ja Ülo Kikas. JK Tulevikul on diskvalifitseeritud Janek Kalda ja Jüri Jevdokimov, JK Tammekal Kert Kütt.

* EJLi ja autotootja KIA koostöös on igal koduse kõrgliiga mängule pileti soetanud ning vastava kupongi täitnud inimesel hooaja lõpus võimalik võita uhiuus Kia Auto AS poolt välja pandud maastur KIA Sportage.