TALLINNA FC LEVADIA — JK TALLINNA KALEV

Eelmisel hooajal esimese üllatuspommi lõhanud Tallinna Kalev, kes just Levadia 1:0 alistada suutis, ei ole tänavu veel oma õiget hoogu leidnud ning võõral väljakul ei saa nende ülesanne valitsevate meistrite vastu kahtlemata lihtne olema. Tänavuse hooaja esimene kahe võistkonna omavaheline matš lõppes Levadia 2:0 üleolekuga.

“Ees ootab viimane mäng enne lühikest hingetõmbepausi. Tahame võita, et saaksime minna hea tujuga šašlõkki sööma,” ütles FC Levadia treener Marko Kristal. “Eesmärgiks on võit. Kalev on südi vastane ja me peame suutma oma tugevused maksma panna,” märkis Levadia ründaja Nikita Andrejev.

“Meid on kutsutud Levadia treeningbaasi muruväljaku ristsetele. Loodetavasti käis meister värviga kokkuhoidlikult ringi ja pole päris maksimaalmõõtmetes väljakut maha joonistanud. Muidu aja palli mööda suurt platsi taga nagu narr saia seest noaotsaga rosinaid,” rääkis JK Tallinna Kalevi peatreener Aavo Sarap. “Järjekordne tugev mäng. Meie jaoks on see raske kool peale viimaseid kaotusi,” lisas kalevlane Aleksei Demutski.

TARTU JK MAAG TAMMEKA — PÄRNU JK VAPRUS
Raskustes vaevlev Maag Tammeka oleks pärnakatele kindlasti heaks saagiks, kuid koduväljakul on ülikoolilinlased kõigile rasked vastased. Esimeses omavahelises mängus suutis Vaprus küll kaheväravalisest kaotusseisust välja tulla, ent jäi sellest hoolimata koduplatsil tartlastele 2:4 alla, kuid võrreldes selle kohtumisega on pärnakate koosseis tugevnenud kolme ukrainlase võrra, mis jätab kõik otsad lahtiseks.

“See on enne suvepuhkust kõige olulisem mäng. Kui siit ka punkte ei saa, siis on seis väga hapu, nii et läheme kindlasti võitma,” lausus JK Maag Tammeka treener Jaanus Sirel. Tartlaste noor ründaja Albert Prosa: “Loomulikult läheme võitma, teist varianti pole.”

JK Vapruse peatreener Kalev Pajula: “Omapärane on minna keset suve kunstmuruväljakule mängima.” Pärnakate universiaalne mängumees Indrek Joost: “Oleks nüüd aeg punkte korjata, meeskond on piisavalt tugevaks saanud.”

VILJANDI JK TULEVIK — TALLINNA FC FLORA
Sel hooajal ühtses tempos rühkivad kaks kanget FC Levadia ja FC Flora ei ole veel olulisi kaotusi tunnistama pidanud ning nii on mõlemad tiimid teistest juba vähemalt kaheksa punkti kaugusel ees. Tabeli keskosas paiknev Viljandi Tulevik ei ole kindlasti aga maha matnud mõtteid ka Nõmme Kaljule järele jõuda, kuid selleks tuleb mulkidel hakata punkte korjama ka esimese otsa meeskondadelt.

“Enne pisikest suvepuhkust tuleb meil ennast terveks mänguks kokku võtta, unustada kõik vana ja keskenduda ainult eesootavale kohtumisele,” sõnas JK Tuleviku peatreener Marko Lelov. Väravavaht Kaido Koppel: “Tahaks puhta südametunnistusega puhkusele minna ja selleks peaks mängus endast kõik andma.”

FC Flora treener Karel Voolaid: “Kõik tahavad jaanipäeval lõkke ääres hea tujuga olla.” Poolkaitsja Martin Vunk: “Laupäevase kohtumise ainus miinus on kunstmuru. Vastane mängib kodus alati hingestatult, eriti meie vastu. Positiivse tulemuse saavutamiseks peame kõik endast 100% andma.”

NÕMME JK KALJU — TALLINNA FC TVMK
Kõikidele kõrgliigas pallivatele meeskondadele tublisti peavalu valmistanud Nõmme Kalju on tänavu suutnud TVMK ka alistada — esimene omavaheline kohtumine võideti Alan Arruda täpsest karistuslöögist 1:0. Taolisi libastumisi ei saa TVMK kindlasti omale enam lubada, kui nende soov meistritiitli nimel pingutada endiselt õhus püsib.

“Sellel nädalal ootab meid ees kaks suurepärast jalgpallipäeva, laupäeval mäng TVMK vastu ja pühapäeval Brasiilia jalgpallipäev, kus Kalju kohtub sõprusmängus Brasiilia All Star meeskonnaga,” ütles JK Kalju peatreener Getulio Aurelio. “Laupäevast ootan ma väga ilusat ja publiku jaoks põnevat kohtumist. Eelmises omavahelises mängus näitasid mõlemad meeskonnad ilusat jalgpalli, Kaljul oli selles kohtumises rohkem õnne ja Arruda väravast võtsime 3 punkti. Me teame, et ees ootab printsipiaalne kohtumine, mõlemad meeskonnad võitlevad medali konkurentsis püsimise eest ja kompromisse väljakul ei tehta! See kohtumine peaks olema publiku magnetiks, kaks võrdset meeskonda, ilus jalgpall, hea mängu alguse kellaaeg ja muidugi Hiiu staadion, mis täitub kindlasti nõmmekatega! Selles kohtumises puudub meil ründes Ingemar, aga meil on olemas sama ohtlik mängija nimega Andrus!”

Kalju ründaja Aleksander Saharov: “TVMK tuli esimeses kohtumises meie vastu mängima tõenäoliselt üleolevalt, eeldades, et neid ootab ees kerge mäng. Seekord tahavad nad kindlasti revanši ja mäng tuleb väga-väga raske! Tähtis on meie jaoks puhkusele minna hea tujuga, taastades tabelis soovitud kolmas koht. Selleks on vaja ainult ühte, võita TVMK-d.”

FC TVMK peatreener Sergei Ratnikov: “Saab jälle kunstmurul mängida. Esimeses mängus jäime paar väravat võlgu, tuleb seekord ära klaarida.” Ründaja Sergei Jegorov lisas: “Püüame brasiillastele väärikalt vastu hakata.”.