Endine Tottenhami mängija sõlmis Realiga kuue hooaja pikkuse lepingu ning hakkab Hispaanias kandma särki numbriga 11.

Uudist kinnitas ka Tottenhami loots Andre Villas-Boas pärast tänast 0:1 kaotust Arsenalile. "Ta läheb Madridi Reali ja me soovime talle kõike head," sõnas ta. "Ta jätab meile head mälestused eelmisest hooajast, mis Tottenhami fännid rõkkama pani, kuid ta on edasi liikunud ning meie liigume samuti."

Sündis ka maailma jalgpalli üleminekusummade rekord. BBC Sport kirjutab, et Tottenham teenis tehingust 85,3 miljonit naela (100 miljonit eurot), mis ületab napilt senise rekordi 80 miljonit naela, mille Real maksis 2009. aastal Cristiano Ronaldo eest.

Bale hakkab Realis teenima 350 000 eurot nädalas.

"Veetsin Tottenhamis kuus väga õnneliku aastat, kuid nüüd on õige aeg hüvasti jätta," ütles 24-aastane Bale ise. "Meil olid mõned erilised hetked ning ma nautisin sellest igat minutit."

Bale'il on veel Realis läbimata meditsiiniline ülevaatus. Seejärel ootab ees fännidega kohtumine staadionil ning pressikonverents. "Ma tean, et paljud mängijad räägivad soovist oma lapsepõlve lemmiklubis mängida, kuid ma võin ausalt öelda, et minu unistus on teoks saanud. Tottenham jääb alatiseks minu südamesse ning ma olen kindel, et sellest tuleb neile edukas hooaeg. Nüüd ootan põnevusega oma elu järgmist peatükki, mängimist Madridi Reali eest."

Bale liitus Tottenhamiga 10 miljoni naela eest Southamptonist 2007. aastal. Eelmisel hooajal lõi ta Londoni klubi eest 26 väravat ja nimetati Inglise jalgpalliajakirjanike poolt aasta mängijaks.