“Kurb ja häbi on,” vahendab Poomi tundeid sportnet.ee

“Arvasime kõik, et sellised saunad on minevik, kuid järelikult pole me veel nii head, et võõrsil endast tugevamate vastu lahtist jalgpalli mängida. Kui meeskondlik kaitse ei pea, pole meil võõrsil šanssigi. Tuleb ikka kaitsest lähtuvalt mängida.”

Eesti läbi aegdade kuulsaim jalgpallur nõustus Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku hinnanguga, et Maarjamaa jalgpall on kriisis. Kuid sellest hoolimata ei süüdista ta selles peatreenerit Tarmo Rüütlit ega ühtegi mängijat konkreetselt.

“Kui jalgpalliliidu president juba nii ütleb, siis järelikult see nii ka on. Peame sellest häbiväärsest kaotusest õppust võtma ja edasi minema. Mina toetaksin Rüütlit edasi ega süüdistaks hetkel kedagi. See oli tal uue ametiaja jooksul esimene suurem altminek, sõprusmängudes näitasime siiski ju häid tulemusi,” lausus Poom ning lisas, et meeskonda ootab eest üks tõsine jutuajamine.

“Mängijad peavad ise peeglisse vaatama. Loomulikult tahavad kõik väravaid lüüa, kuid iga mäng peab mõtlema ka sellele, kuidas käituda ka siis, kui palli meie käes pole. Peame nendest asjadest rääkima.”

Poom, kes vaatas internetist ainult Bosnia mängu seitset väravat ega näinud koondise esitust tervikuna, arvas, et meeskond hakkas alla andma juba pärast 0:2 kaotusseisu jäämist. “Sellist asja ei tohi olla! Ükskõik kellega sa mängid — olgu see Bosnia, Hispaania või Türgiga — alati peab hambad ristis lõpuni võitlema, muidu hakkame selliseid pakke veel palju saama. Alati tuleb endast anda kõik ka kaotusseisu jäädes,” manitses Poom, keda Watford jalavigastuse tõttu koondisele appi ei lubanud.

“Loodan, et mängudeks Hispaania ja Türgiga (11. ja 15. oktoober — toim.) on jalg parem. Ise tahaksin küll koondist kas siis treeneri või mängijana aidata. See, kas mind kutsutakse, on juba Rüütli otsustada. Sellest, kas klubi lubab, on veel vara rääkida — meil on väga tihe graafik,” rääkis ta.

Seostati Coventry City’ga

Möödunud nädalal seostati Watfordi esiväravavahti Inglise meedias üleminekuga Coventry City’sse, kuid peatreener Aidy Boothroyd lükkas need kuulujutud järgmisel päeval ümber.

“Tean sellest nii palju, kui The Sunist ühte lugu lugesin. Mujalt allikatest ma seda kuulnud pole. Nendel juttudel pole absoluutselt mingit tõepõhja all,” kinnitas Poom.