“Kuna ma pole täiesti terve, pole erilist mõtet Andorrasse sõita,” selgitas 35-aastane Poom. “Pikk lennureis ja seejärel ka bussis istumine ei mõju valu tegevale seljale kindlasti hästi. Samuti pole ma praegu piisavalt heas vormis, et koondist aidata. Seega tuleb tänavune koondiseaasta lõppenuks kuulutada.”

Pärast Inglismaa ja Eesti vahelist EM-valikmängu 13. oktoobril Londonis andis Poom FC Watfordi tohtrite soovitusel seljale kolm nädalat rahu. Teisisõnu: ei harjutanud palliga, vaid liigutas end ujudes ja jõusaalis veloergomeetril vändates. “Joosta ma ei tohtinud, et selga mitte põrutada,” selgitas puurilukk.

Rahu andmisest on olnud kasu. “Tunnen end paremini kui enne Inglismaa-mängu, aga päris lahti pole valust paraku saanud,” tõdes Poom. “Õnneks on valu muutunud lokaalsemaks ega löö enam alaseljast jalga.”

Üleeilses esiliiga mängus Norwich Cityga (3:1) istus Poom küll FC Watfordi varumeeste pingil, kuid ta ei usu, et juba järgmises kohtumises laupäeval Colchesteriga platsile saadetakse. Pealegi on esiväravavahi asendaja Richard Lee seni oma tööga hästi hakkama saanud ning FC Watford troonib kindlalt esiliiga liidrina.

“Watfordi füsioterapeudid arvavad, et kui mu valu ei muutu enam hullemaks, siis on okei,” tõdes Poom. “Selles mõttes okei, et suudaksin meeskonda mänguväljakul aidata. Aga eks pallitreeningutel paistab, kuidas selg lubab tegutseda.”

Eesti koondise peatreener Viggo Jensen saab homme võõrsil peetavas sõpruskohtumises Saudi Araabiaga väravavahtidest kasutada vaid koduliiga mehi, sõrmevigastusest paranenud Artur Kotenkot (FC Levadia) ja Mihkel Aksalut (FC Flora), kuna tegu pole ametliku koondisemängude päevaga. Andorras võib juhendaja arvestada ka võõrsil leiba teenivate Pavel Londaku ning Sergei Pareikoga.