Timm veetis ManU-s kuus hooaega (2000–06), kuid sai kirja vaid ühe ametliku mängu.

Oma elulooraamatus "Red Devil" (Punane Kurat) kirjutab taanlane, et kuigi Manchester United nautis 1990ndatel aastatel klubi kasvandike abil suurt edu, ei pruugiks Fergusoni toonane poliitika tänasel päeval enam edu tuua.

Unitedis tegid toona ilma David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, vennad Gary ja Phil Neville ning Nicky Butt, kes kõik lõpetasid ManU noorteakadeemia.

"Ferguson juurutas täieliku liidrikultuse ja surus jõuliselt läbi, et kõik mängijad pühenduks tingimusteta talle ja klubile. Ta oli täielik kontrollifriik ja kasutas tihti mängijate motiveerimiseks hirmutamist," kirjutab Timm, kes lõpetas sportlaskarjääri viis hooaega tagasi, olles toona kõigest 26-aastane.

"Tema (Ferguson) plaan töötas toona ja sobis hästi neile mängijatele, kes seal olid. David Beckham, Ryan Giggs ja vennad Neville`id olid persoonid, kes sobisid suurepäraselt Fergusoni orjade armeesse. Ma ei usu, et ta suudaks tänasel päeval sama meetodi juurutamisega edu saavutada. Tänapäeval ei suuda sa jalgpallureid sellega veenda, kui räägid aust ja võimalusest klubi eest surra. Tänasel päeval teavad enamus jalgpallureid, et meeskonnavaim ei ole suurem kui nende leping," kirjutab Timm.