Manchester United on poolfinaali eel raskes seisus, sest vigastatute nimekiri on neil muljetavaldavalt pikk. Kaitseliinist on puudu põhikoosseisu mehed Rio Ferdinand, Gary Neville, Nemanja Vidic ja Mikael Silvestre, samas kui Patrice Evra osalemine on samuti kahtluse all. Poolkaitseliinist on puudu Ji-Sung Park ja Kieran Richardson, ründajatest Louis Saha. Ole Gunnar Solskjaer ei saanud esmaspäeval treenida, kuid peaks vigastuse järel vähemalt varumeeste pingile pääsema.

Kui Evra ei osale, on ManU sunnitud paremkaitsja kohal mängitama keskväljameest Darren Fletcherit, kirjutab BBC Sport. Keskkaitses alustavad arvatavasti Wes Brown ja John O’Shea. Ainus terve põhikoosseisu kaitsemängija on Gabriel Heinze, kes stardib vasakul äärel.

Sir Alex Ferguson on tunnistanud, et ta saab arvestada praktiliselt vaid 12 esinduskoosseisu mängijaga. “Hetkel pole aga aeg enesehaletsuseks. Nüüd on aeg näidata, millest me tehtud oleme,” teatas Ferguson.

AC Milani olukord on märksa kergem, sest peatreener Carlo Ancelotti saab arvestada kõigi põhikoosseisu tegijatega. Distsiplinaarkaristuse alt on vabanenud ka nende ründetäht Alberto Gilardino. Vaid väravavaht Dida osalemine on õlavigastuse tõttu kahtluse all, kuid Ancelotti on ka tema Inglismaale sõitnud meeskonna koosseisu arvanud.

Brasiilia ründaja Ronaldo, kes on taas hea väravasoone leidnud, endiselt meeskonda aidata ei saa, sest esindas hooaja eel Meistrite Liigas Madridi Reali.

Manchester United ja AC Milan on eurosarjades omavahel kohtunud kuuel korral, neist kaks mängu on võitnud ManU ja neli kohtumist Milan.

Üldse on ManU eurosarjades Itaalia meeskondadega koduväljakul mänginud 12 korda ning võitnud neist 8, viigistanud 2 ja kaotanud 2 mängu. Viimane eurosarjakaotus pärinebki Manchester Unitedil kodus AC Milanilt, kellele jäädi alla 2005. aasta veebruaris.

Viimases kaheksas koduväljakul peetud eurosarjamängus on Manchester United püsinud kaotuseta, võites neist viis viimast. Sel hooajal on ManU kõik koduväljakul peetud mängud võitnud.

AC Milan pole kaotusekibedust tundnud viimases neljas eurosarjamängus ja eelmises kahes play-off ringis endale võõrsil väravat lüüa ei lasknud.

Teisipäevases poolfinaali avamängus peavad ettevaatlikud olema Patrice Evra, Gabriel Heinze, Cristiano Ronaldo ja Paul Scholes (kõik ManU) ning Paolo Maldini (AC Milan), sest kollase hoiatuskaardi saamisel peavad nad korduskohtumise vahele jätma.

Sel hooajal on kõigis oma meeskonna kümnes Meistrite Liiga mängus osalenud Edwin van der Sar, Michael Carrick, Wayne Rooney (kõik ManU) ning Kaka ja Marek Jankulovski (AC Milan). Brasiillasest poolkaitsja Kaka on seejuures löönud sel hooajal AC Milani 13-st väravast koguni 8.

AC Milani peatreener Carlo Ancelotti on jõudnud Meistrite Liigas poolfinaali rekordilised viis korda, Sir Alex Fergusoni jaoks on see neljas poolfinaalseeria Euroopa ihaldusväärseimas klubisarjas.

Man Utd koosseis: Van der Sar, Kuszczak, Fletcher, Heinze, Evra, Brown, O’Shea, Ronaldo, Giggs, Scholes, Smith, Carrick, Rooney, Solskjaer, Dong, Eagles.

AC Milani koosseis: Dida, Kalac, Fiori, Storari; Bonera, Cafu, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Serginho, Simic; Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kaka, Pirlo, Seedorf; Gilardino, Inzaghi, Oliveira.