28-aastasest Togo koondislasest kuulsid paljud spordisõbrad esmakordselt 2006. aastal, kui mees Prantsusmaa liiga klubist Monacost Inglismaale Londoni Arsenali siirdus. Nelja hooajaga lõi ründaja klubi eest 62 väravat ja äratas huvi mitmetes teisteski tippklubides. 2009. aastal siirduski togolane Manchester Citysse, kus ta ka kohe esimesel aastal 14 väravat lõi.

Peale Adebayori on Arsenalist Manchester Citysse viimastel aastatel siirdunud veel ka Samir Nasri, Gaël Clichy ja Kolo Touré.

Järgnenud hooajal laenati 190 sentimeetri pikkune ründaja Hispaania tippklubisse Madridi Reali ning möödunud hooaja mängis Adebayor taas Inglismaal, kui siirdus samuti laenulepingu alusel Tottenhami.

Tottenhamis lõppenud hooajal 18 väravat löönud Adebayori tahtis päriseks osta juba meeskonna eelmine treener Harry Redknapp, kuid ka uueks peatreeneriks nimetatud André Villas-Boas on mängijast huvitatud.

Adebayoril on leping Manchester Cityga 2014. aastani, aga Eurospordi andmetel jõudsid Manchesteri klubi ja Tottenham ülemineku osas kokkuleppele ning nädala lõppedes peaks saama tehing ka kinnituse, kui Londoni klubi on Adebayoriga rääkinud läbi ka tema personaalsed soovid.