Laupäeval võõrustab Arsene Wengeri meeskond Manchester City't, kel võimalus Londoni klubi lõplikult tänavusest kullaheitlusest välja puksida.

Viimati täpselt kümme hooaega tagasi Premier League'i tiitli võitnud Arsenal istub hetkel liiga tabelis 4. kohal. Vahe liidri Chelsea'ga on kuus punkti ja City'le, kellel kaks kohtumist varuks, jäädakse alla kolme silmaga. Seis on kehv ja Wenger lõi pärast teisipäevast mängu ka tegelikult tiitliheitlusele juba käega, lausudes:"Peame olema realistlikud ja pigem hakkama vaatama oma selja taha." Samal ajal, kui Arsenal kohtumise viimasel minutil Swansea vastu kaks punkti kaotas, alistas Everton võõrsil Newcastle'i kergelt 3-0 ja on Arsenali kätte saamas. Ühe vähem peetud mängu juures on vahe kuus punkti.

Alles eelmise kuu alguses oli Arsenali ja Evertoni vahel kümme punkti ning "Kahurimehed" liigat juhtimas. Mis läks valesti? Viimase kaheksa nädala jooksul on Arsenalil olnud mitmeid keerukaid vastasseise (Manchester United, Liverpool ja Chelsea), kus on punkte kaotatud. Kolmest suurest mängust saadi vaid üks punkt, mis väga nadi saak arvestades seda, et Liverpooli ja Chelsea näol olnuks võimalik oma otseste konkurentide seisu rikkuda. Läks aga hoopis vastupidi. Seejuures on tegu vana sündroomiga. Pärast Chelsea vastu peetud košmaarset mängu on Arsenal nüüd viimase viie hooaja jooksul esineliku moodustavate meeskondade vastu võitnud vaid ühe kohtumise. 45-st võimalikust punktist on saadud vaid neli!

Oma osa Arsenali vormi languses on muidugi ka vigastustel. Nende rohke arv on juba mitu aastat rivaalklubide fännidele nalja pakkunud ja andnud ka ainest nii mõnelegi vandenõuteooriale. Näiteks liigub jutt, et mitmed pidevalt vigastatud mängumehed on tegelikult meelemürkide sõltlased. Hea uudis Arsenali fännide jaoks on see, et Wenger teatas paar nädalat tagasi soovist lõplikult välja uurida, miks on meeskonnal sedavõrd palju ebaõnne seoses vigastustega. Jääme tulemusi põnevusega ootama.

Kui aga laupäeval ei õnnestu City vastu tulemust saada, siis võib Arsenal järjekordse hooaja korstnasse kirjutada. Ainsaks lohutuseks on jäänud Inglismaa karikasari, kus aprilli teisel nädalavahetusel kohtutakse poolfinaalis Wiganiga. Arsenal on konkurentsi jäänud klubidest selgelt kõike nimekam, kuid ega ei üllataks ju ühtegi jalgpallifänni see kui järjekordselt oma võimalused maha mängitaks.

Vaadates kui kaua (ja edukalt) Sir Alex Ferguson Manchester Unitedit juhtis on ehk veidi rumal küsida, et äkki on Wenger ennast ammendanud. Vaadates aga, et meeskonna edu püüdlused rikuvad igal aastal ära samad probleemid, siis ehk võib tõesti sellise küsimuse õhku visata. Terve hooaja vältel on sosistatud Wengeri uuest lepingust, kuid allkirju seni paberil pole. Kui mänguvorm hooaja viimastel nädalatel ei parane, siis on ehk tõesti "Kahurimeestel" aeg prantslasele "adjöö" soovida.

Vaata Arsenali ja Manchester City vahelist matši laupäeval Viasat Sport Balticust kell 19:25. Põnevusetenduse soojendusesinejateks on kell 14:40 Manchester United ja Aston Villa ning kell 16:55 Crystal Palace ja Chelsea.