Ajalehe El Mundo teatel pidi Modric täna ilmuma kohtusse tunnistusi andma, kuid pääses pikast ja tülikast protsessist kulukal, kuid lihtsal moel. Hea tahte märgiks tasus ta juba enne istungi algust miljon eurot, pääsedes sellega ka tunnistuste andmisest.

Maksupettuse süüdistusega on kohtu alla antud teisigi Hispaania vutitähti nagu Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Marcelo ja Javier Mascherano. Ronaldo ootab endiselt kohtuotsust, kuid Mascherano ja Messi said tingimisi vanglakaristuse. Marcelo tasus Hispaania riigile ligi pool miljonit eurot.

Modricile ja tema naisele Vanjale esitati süüdistus eelmisel aastal, mille kohaselt hiilis 2012. aastal Tottenhamist Reali siirdunud Horvaatia koondise kapten maksudest kõrvale läbi Luksemburgi rajatud firma, kuhu ta oma reklaamiõiguste rahad lasi kanda. Sedaviisi käitus ta terve 2013. ja 2014. aasta. Hispaania riik on välja arvutanud, et seetõttu jäi neil Modricilt saamata vähemalt 870 728 eurot maksuraha.

Pettuse avalikustas 2016. aastal häkkerite portaal Football Leaks, mis paljastas ka mitmete teiste jalgpallurite valgustkartvad saladused.

Modrici advokaat, kes kaitseb ka Cristiano Ronaldot, ei tahtnud ajakirjandusele kohtuasja kommenteerida.