Külalistel tekkis juba viiendal minutil suurepärane võimalus minna juhtima, kui karistusalas mängis käega Reali kaitsja Nacho. Alavesi ründaja Lucas Perez penaltipunktilt ei eksinud ning viiski Alavesi juhtima.

Teise poolaja alguses duubeldas Joselu külaliste eduseisu. Reali poolelt lõi poolkaitsja Casemiro 86. minutil ühe värava tagasi, kuid enamaks võõrustajad võimelised polnud.

Reali tabas avapoolaja keskel ka valus tagasilöök, kui vigastada sai Eden Hazard. Viimased poolteist aastat erinevate tervisehädadega kimpus olnud Belgia vutitäht tegi liiga jalale, kuid kui tõsine vigastus on, pole veel teada.

"Mul pole sellele seletust," rääkis Reali peatreener Zinedine Zidane kohtumise järel. "Täna nägime nii häid kui halbu momente. Kui nad mõne minuti järel värava lõid, läksid asjad meie jaoks väga keeruliseks. Hiljuti tegime Milanos hea mängu (Real võitis Meistrite Liigas Milano Interit 2:0 - toim), aga täna... See on meie reaalsus. Meil jääb stabiilsusest puudu."

Võidu sai kirja aga Reali linnarivaal Madridi Atletico. Pealinnaklubi alistas võõrsil 1:0 Valencia. Atleticole tõi võidu Valencia kaitsja Antonio Latorre Grueso omavärav 79. minutil.

Hooaega ebastabiilselt alustanud Real hoiab 17 punktiga neljandat kohta. Kaotuseta jätkav Atletico on kogunud 23 punkti, jagades sellega Real Sociedadiga esikohta. Sociedadil on aga üks mäng enam peetud.