Kõik algas oktoobri lõpus, kui Macron avaldas austus kooliõpetaja Samuel Patyle, kellel terrorist oli oktoobri keskel pea maha lõiganud, sest Paty oli õpilastele näidanud prohvet Muhamedi karikatuure. „Ta tapeti just selle pärast, et ta kehastas vabariiki,” ütles Macron. „Ta tapeti, sest islamistid tahavad meie tulevikku.”

Macroni sõnavõtu peale vihastas tõsiselt Nurmagomedov. „Et kõigevägevam moonutaks selle elaja ja kõigi ta järgijate nägu, kes solvavad sõnavabaduse sildi all pooltteist miljardit moslemit! Loodan, et kõigevägevam alandab neid nii selles kui ka järgmises elus. Allah tegutseb kiirelt ja te näete seda,” kirjutas Nurmagomedov. Postituse juurde oli lisatud pilt, kus Macroni näol on saapajälg.

Palju tähelepanu saanud postituse märkis teiste hulgas meeldivaks veel mitu kuulsat jalgpallurit: Karim Benzema (Madridi Real), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Tiémoué Bakayoko (Napoli), Presnel Kimpembe (PSG), Miralem Pjanić (Barcelona) ja David Beckham. Kuigi nimekirjast on kõik esimesed viis mängijat prantslased, sattus kriitika alla just Kimpembe (25).

Poliitik Jordan Bardella hinnangul ei vääri Kimpembe enam kohta Prantsusmaa koondises. „Ei mingit koondist inimesele, kes toetab Instagramis džihadiste, ei taha võtta vastutust ja peab meid lolliks. Ärge olge naiivsed!” kirjutas ta sotsiaalmeedias.

„Ma tegelen spordi, mitte poliitikaga,” kirjutas Kimpembe hiljem sotsiaalmeedias. „Ma ei räägi vene keelt. Mõistan terrorismi, igasuguse vägivalla ja manipulatsiooni hukka.”

Kimpembe on 2014. aastast kuulunud PSG esindusmeeskonda. Ta on tulnud klubi särgis neli korda Prantsusmaa meistriks ja kohaliku karikasarja võitjaks. Möödunud hooajal aitas Kimpembe PSG Meistrite liiga finaali. Prantsusmaa koondise eest on ta pidanud 11 mängu. 2018. aasta MM-il kuulus ta maailmameistriks tulnud koondise koosseisu.