Hollandlane otsustas enne homset Liverpooliga mängu vilemeheks hakata, sest ManU jalgpallurid on selle hooaja tippmängudes "üle keenud". Näiteks sai Chris Smalling Manchester Cityga mängus punase kaardi ja Angel Di Maria saadeti platsilt minema Arsenaliga kohtumises.

Kuna Anfieldi staadionil ootab ManU vutimehi eriti vaenulik publik, tahtis Van Gaal mängijates pingeid maha võtta.

"Ma olen treeningutel kohtuniku ametit täitnud, kui tunnen, et mängijad ei suuda oma agressiivsust kontrollida. Sellega ma valmistan neid mänguolukorraks ette. Ka emotsioonide talitsemist on vaja treenida," selgitas hollandlane ajakirjanikele.

ManU peatreener usub, et meeskond sai eelmise nädala võidust Tottenhami üle enesekindlust juurde.

“Me mängisime tõesti hästi, eriti esimesel poolajal. Samas ei tähenda see võit midagi, kui me järgmise mängu kaotame. Liverpool ei ole just koht, kus Manchester United oleks väga sageli võitnud," kommenteeris hollandlane.

Nii ManU kui Liverpool on näidanud viimasel ajal suurepärast mänguvormi. Kui Liverpool on võitnud viimasest üheksat mängust kaheksa, siis Unitedil on käsil kolmemänguline võiduseeria.

"Ma arvan, et iga mängija teab, kui oluline see kohtumine on. Oleme hooaja otsustavasse faasi jõudnud ning me ei tohi endale kaotust lubada," lisas Van Gaal.

Neljandal ehk viimasel Meistrite liiga kohal asetsev Manchester United edestab hetkel Liverpooli kahe punktiga. Samas on Premier League`i tabeli teine koht Unitedist samuti vaid kahe punkti kaugusel (Tabeliseis).