Mõlemad meeskonnad läksid Anfieldil peetud kohtumisele vastu oma parimas koosseisus ja kuigi Liverpool alustas mängu hästi, teenis Eden Hazard veerandtunnise mängu järel külalismeeskonnale penalti. Emre Cani poolt maha tõmmatud belglane realiseeris ise ka 16. minutil penalti, viies Chelsea juhtima.

Teisel poolajal jätkas Liverpool head mängu ja 59. minutil kandis Brendan Rodgersi hoolealuste töö ka lõpuks vilja, kui Raheem Sterling Chelsea kaitsjatest mööda triblas ja palli Thibaut Courtoius' selja taha saatis.

Rohkem väravaid ei löödud, olgugi, et näiteks hooaja lõpus klubist lahkuval Steven Gerrard oli väravale lähedal nii esimesel kui teisel poolajal. Esimesel korral sai tema kauglöögile näpud vahele Courtois, teine kord läks pall aga posti.

Põnevuslahingu korduskohtumine peetakse järgmisel teisipäeval Stamford Bridge'il. Teises poolfinaalis, kus avakohtumine peetakse täna õhtul, lähevad vastamisi Tottenham Hotspur ja Sheffield United. Viimasena nimetatu mängib seejuures Inglise tugevuselt kolmandas liigas.