Mängu ainus värav sündis avapoolaja kolmandal lisaminutil, kui kiirrünnakus sai palli belglane Yannick Carrasco. Keskväljale vastu jooksnud Barcelona väravavaht Marc Andre ter Stegen jäi ajastusega hätta ning Carrasco mängis temast kergesti palli mööda ja saatis tühja võrku.

Teisel poolajal tabas Barcelonat aga veel suurem tagasilöök, kui põlvele tegi liiga keskkaitsja Gerard Pique. Kui tõsiseks hispaanlase vigastus osutub, näitavad juba uuringud. Hispaania meediast tulevate teadete kohaselt võib Pique aga kuni kuueks kuuks platsilt eemale jääda.

Atletico lõpetas ühtlasi nukra seeria. Nimelt polnud nad viimases 20-s liigakohtumises suutnud Barcelonat alistada. Alates 2011. aastat Atleticot juhendanud Diego Simeonele oligi see La Ligas esimeseks triumfiks Barcelona üle.

Lisaks Barcelonale kaotas laupäeval punkte Madridi Real, kui võõrsil tehti 1:1 viiki Villarealiga. Reali poolelt oli täpne Mariano, kodumeeskonnale päästis punkti Gerard Moreno.

Hooaega suurepäraselt alustanud Atletico jagab kõrgliigas liidrikohta, kui sarnaselt neile on ka Real Sociedadil koos 20 punkti. Madridi klubil on aga üks mäng varuks.

Barcelona asub 11 punktiga alles kümnendal kohal, olles kaheksast mängust kaotanud juba kolm. Viimati oli neil kaheksa vooruga nii vähe punkte koos hooajal 1991/1992.