Seejuures lõppes esimene poolaeg tulemusega 1:1, teatas EJLi pressiteenistus.

Liepaja klubi lülitas Balti Liiga veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 5:3 konkurentsis välja kõige edukama Eesti esindaja Narva JK Transi.

Neljapäeval, 8. novembril peetud esimeses finaalmängus alistas Metalurgs Ventspilsi 3:1.

Teist finaalmängu kohapeal jälginud Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) president Aivar Pohlak märkis, et tegemist oli väga kõrgetasemelise kohtumisega. „Kui Läti kõrgliigas saavutas Ventspils esikoha ja Liepaja oli teine, kusjuures nende vahe oli 2 punkti, siis nüüd sai Metalurgs revanši,” lausus Pohlak.

Täna toimus Liepajas ka Balti Liiga komitee laiendatud koosolek, kus võeti kokku esimene hooaeg ja tehti tulevikuplaane. „Mul on hea meel, et meeste Balti Liiga sel hooajal käivitus. Vaagisime täna uue projekti plusse ja miinuseid ning kinnitasime järgmise hooaja kalendri ja printsiibid,” selgitas EJLi president, kes on ühtlasi ka Balti Liiga komitee esimees.

Balti Liiga süsteem jääb tuleval hooajal samaks: igast Balti riigist osaleb 4 paremat klubi, kes jagatakse nelja alagruppi. Liiga avavoor toimub 4. ja 5. märtsil, mil vastamisi on Eesti ja Leedu võistkonnad. „Järgmisest hooajast suureneb Läti kõrgliigas meeskondade arv kaheksalt kümnele – teatavasti Eesti ja Leedu meistrisarjas on juba kümme klubi,” lisas Pohlak.

EJLi esindasid Liepajas peetud koosolekul president Aivar Pohlak, peasekretär Tõnu Sirel, peakohtunik Uno Tutk ning Meistri- ja Esiliiga tegevjuht Dmitri Skiperski.