Feyenoord kohtub Hollandi kõrgliigas veel viimases voorus võõrsil Sittardi Fortunaga, kuid van Persie tahtis karjäärile joone alla tõmmata koduväljakul peetava kohtumisega. Nii jäigi tema viimaseks matšiks lahing Den Haagiga.

Algkoosseisus kohtumist alustanud van Persie tabas esimesel poolajal posti, kuid karjääri viimases mängus jäi värav tal lõpuks löömata. Kohtumise kolmandal üleminutil võeti mees pingile ning klubi fännid said talle oma tänu avaldada.

Feyenoordi noortesüsteemist sirgunud ründaja siirdus 2004. aastal Londoni Arsenali ridadesse ning seal mängis ta kaheksa hooaega. Seejärel veetis ta kolma aastat Manchester Unitedis ning kaks ja pool aastat Istanbuli Fenerbahces. 2018. aasta jaanuaris naasis ta Feyenoordi.

Arsenali eest pidas ta aastate jooksul 278 mängu ja lõi 132 väravat. Unitedis oli tema saldo 105 mängu ja 58 väravat.

Üle kümnendi Premier League'is veetnud ründaja võitis ainsa Inglismaa meistritiitli hooajal 2012/13, kui ta sai trofeed tõsta Manchester Unitedi mängijana. Arsenali ridades võitis ta hooajal 2004/05 Inglismaa karika.

Hollandi koondises mängis van Persie 102 mängu ja lõi 50 väravat. 2010. aasta MM-il sai ta Hollandi koondise ridades kaela hõbemedali, 2014. aastal võitis ta hollandlaste ridades pronksi.

Eesti koondsie fännid mäletavad teda kindlasti hästi 2013. aasta 6. seotembri MM-valikmängust, kus van Persie meelitas ülemineutitel Raio Piirojalt välja vea ning lõi seejärel 90.+4. minutil penaltist mängu lõppseisuks 2:2.