Eesti jalgpallikoondise väravavaht Artur Kotenko, kelle tööandja Sandnes Ulf pudenes sügisel Norra esiliigast teise liigasse, on lähedal viikingitemaalt ära kolimisele — Inglise esiliigaklubi Nottingham Foresti huvi on sedavõrd tõsine, et vutimehel paluti esialgu üheks nädalaks kokku lepitud katseaega sama palju pikendada, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Ise loodan lõplikku selgust natukene varem, hiljemalt tulevaks kolma- või neljapäevaks,” tõdes alguselt selle nädala pühapäevani Nottinghami jääma pidanud Kotenko telefonitsi Kesk-Inglismaalt.

„Ei taha ära sõnada, aga praegu tunduvad väljavaated lepinguni jõuda head! Tuju tõstab mind ümbritsev ülim professionaalsus. Siin elad nagu unistustes — muudkui treeni ja arene! Ma pole kunagi saanud sellist taset nuusutada,” lisas elu võimalusega silmitsi sattunud 27-aastane puurilukk.

Kolmapäeva õhtul sai Kotenko Nottinghami klubi särgis esmakordselt mängida, kui Foresti duubelrivistus kohtus sõprusmängus kuulsa Londoni Arsenali reservmeeskonnaga. Kuigi Forest kaotas tribüünil istunud Arsenali esindusmeeskonna peatreeneri Arsene Wengeri silme all peetud kohtumise 0:2, jättis kogu mängu platsil viibinud Kotenko endast hea mulje. Eile oli Kotenkol vestlus Fo­resti bossidega, kes teatasid: „Ta­hame su katseaega nädala võrra pikendada!” Sõnum ei jätnud katlust, et Eesti koondislase palkamisest huvitutakse väga tõsiselt.

Sandnes Ulfi juht lootusrikas

„Forest tahab mind tuleval teisipäeval veel korra reservmeeskonna ridades mängimas näha, enne kui otsuse langetab,“ ütles Kotenko. „Täna ei saa midagi rohkem öelda, ei head ega halba. Olen praegu rahul, et nii on läinud ja et mul avaneb siin veel võimalusi ennast nädata.”

Sandnes Ulfi direktor Rune Bertelsen ütles Eesti Päevalehele, et Kotenko ja Hauglandi katsed Nottinghamis said teoks tänu Norra klubi mänedžerile, kes on suur Foresti fänn. „Tal on Forestiga hea kontakt. Inglased käisid juba suvel paari meie mängu vaatamas, kus ka Artur neile silma jäi,” meenutas Bertelsen.

„Leppisimegi siis kokku, et pärast Norra-hooaja lõppu lähevad paar meest Forestisse katsetele.” Kotenko täpsustas: „Foresti esindaja käis 18. novembril Tallinnas vaatamas ka Eesti koondise mängu Moldovaga, kus väravas seisin. Seejärel muutusid asjad väga konkreetseks.” Bertelseni hääl kõlas Kotenko tulevikust rääkides lootusrikkana. „Arturi võimalused Inglismaal leping teenida tunduvad praegu väga head,” märkis Sandnes Ulfi juht eile pärastlõunal. „Ma pole temaga täna veel rääkida saanud, aga kuulsin juba Foresti esindajatelt, et Arturiga ollakse seni väga rahul. Katseaja pikendamise soov kinnitab ju seda!”

Nottingham Forest (Inglismaa) Asutatud: 1865 Peatreener: Colin Calderwood Suurimad saavutused: Euroopa meisterklubide karika (Meistrite liiga eelkäija) võitja 1979 ja 1980; Inglismaa meister 1978 Praegune positsioon Inglise esiliigas: 13 punktiga 24-ndal ehk viimasel kohal (mängitud 19 vooru 46-st) Värvid: punane särk, valged püksid, punased sokid.