Lääne-Saksamaal sündinud Boateng pole Dortmundi peatreeneri Jürgen Kloppi jaoks tundmatu mees - 2009. aastal viibis 26-aastane Ghana koondislane, kes toona kuulus Tottenham Hotspuri hingekirja, Borussias laenul. Viimased kolm aastat on ta kuulunud Milani põhikoosseisu.

"Bundesliga on minu jaoks alati huvitav liiga olnud," ei välista Boateng Saksa kõrgliigasse naasmist. "Tõsi, praegusel hetkel kannan ma ikkagi puna-musta Milani särki."

"Klopp on hõivatud hooajaeelsete ettevalmistustega, seega pole tal palju aega. Kuid me suhtleme regulaarselt. See ei muutu, kuna ta on mulle nagu sõber," rääkis poolkaitsja Eurospordile.

Boatengile avaldas muljet hiljutine Saksa superkarika kohtumine, kus Dortmund alistas 4:2 Bayerni.

"Saksa superkarikas sai taas näha seda meeletut mängutempot, mida Dortmund on võimeline pakkuma. Isegi Madridi Real ja Barcelona peavad juurde panema."

Boatengi senise karjääri suurimaks saavutuseks on Milaniga võidetud Itaalia meistritiitel 2011. aastal. Itaalia suurklubiga seob teda leping 2015. aasta kevadeni.

Kui eelmise hooajal kardeti, et Dortmund kaotab suvel oma põhikoosseisust mitmed mängijad, siis tegelikkus on olnud vastupidine. Ründav poolkaitsja Mario Götze siirdus küll Müncheni Bayernisse, kuid tema asemele osteti koheselt Armeenia supertalent Henrikh Mkhitaryan. Lisaks on meeskonnaga liitunud Gaboni ründaja Pierre-Emerick Aubameyang ning Kreeka kaitsja Sokratis Papastathopoulos.