Kaks treeningut Lilleküla staadioni harjutusväljakul selja taga, siirduvad koondislased kääbusriiki ilma- ja väljakuoludega kohanema. Muu tulemus viimases EM-valikmängus kui võit ei tule kõne allagi. Aga kui jäädakse siiski amatöörpalluritele alla?

“Siis hakkavad arvatavasti pead lendama,” pakkus koondislane Tarmo Kink. “Ning iga koondislane peaks peeglisse vaadates endalt küsima, kas üldse tasub jalgpalli edasi mängida.”

Ragnar Klavanit ajas sama küsimus lausa naerma.

“Ei taha sellele üldse mõeldagi,” ütles ta. “Kui Andorrast positiivset tulemust ei tule, on seis kohe väga masendav.” Ka Joel Lindpere oli sama meelt. “Et kriis ei süveneks, peame kindlasti võidupunktid tooma,” sõnas ta.

Peatreener Viggo Jensenit on jalgpalliliidu poolt hoiatatud, et kaotuse korral langeb Eesti koondis MM-valikturniiri alagruppide loosimiseks nõrgemasse seltskonda, mis annab Eestile järgmiseks hooajaks veelgi tugevamad vastased. “See fakt lisab motivatsiooni nii mulle kui ka mängijatele,” kinnitas taanlane.

Hollandi kõrgliigas suurepärast mänguvormi näidanud ründaja Andres Oper on eelmisest hüppeliigesevigastusest üle saanud, kuid viimases klubimängus sai ta uue trauma.

“Operil on löögi tagajärjel tekkinud Achilleuse piirkonna pehmete kudede põletik,” andis koondise doktor Gunnar Männik diagnoosi. “Vigastus pole väga tõsine, kuigi ma ei julge sada protsenti lubada, et ta laupäevaks terveks teen.” Kinnitust sai ka väravavaht Sergei Pareiko kojujäämine põlvevigastuse tõttu.

Augustis tabeliseisu parandama palgatud Jensen pole tänaseni koondist tuhast tõstnud. Kuuest taanlase juhendatud mängust on meeskond kogunud neli kaotust ning löönud kolm väravat. Võib ju süüdistada tugevaid vastaseid, kuid pallurid sosistavad peatreeneri ja tema mängujoonise kõlbmatusest.

“Olen igasugu jutte kuulnud, aga teate küll neid kõlakaid… Mina mõtlen vaid enda mängule. See, kellel jalgealune kõigub, saab ise hakkama,” sõnas Kink. “Mängijatelgi pole olukord turvaline. Kui ikka lolli mängid ning isegi sellise meeskonna vastu korralikult esineda ei suuda, ei kutsutagi enam koondisse.”

Seni on Eesti võitnud kõik kaheksa Andorraga peetud mängu, viimati läbi raskuste , mil Indrek Zelinski vormistas üleminutitel lõpptulemuseks 2:1.